Putopisno predavanje „Cestom leda do kraja svijeta – od Osla do Nordkappa“ Hrvoja Jurića

9. lipnja 2016.

U ponedjeljak 13.6. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u okviru programa „Svijet na dlanu“  Hrvoje Jurić održat će multimedijalno putopisno predavanje „Cestom leda do kraja svijeta – od Osla do Nordkappa“.

Hrvoje Jurić biciklist je, putnik i putopisac. Putuje biciklom od kolovoza 2011. godine, a do sad je objavio putopisni roman “Marijanov put” i  fotoknjigu “Cestom leda do kraja svijeta”.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će multimedijalno predavanje o svom putovanju biciklom kroz Norvešku. Naglasak će biti na tome kako Norvežani žive, kakvi su im običaji te po čemu se i koliko razlikuju od nas.  Putovanje biciklom koje je trajalo 36 dana od Osla do Nordkappa sažeto je u fotoknjigu „Cestom leda do kraja svijeta“ s preko 40 fotografija.

Na samom predavanju kroz fotografije i video prikazat će surovost norveške zime i kako je to biciklirati unutar Arktičkog kruga, zašto je morao svakodnevno nositi tri sloja odjeće i kako se pripremiti biciklirati i po 13 sati na -15 stupnjeva.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a više predavaču možete pronaći na njegovoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/HJputopis/.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice