Putopisno-pjesničko predstavljanje knjige – Maja Klarić – Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku

13. studenoga 2019.

U četvrtak, 21.11.2019. u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu koprivničke knjižnice održat će se putopisno-pjesničko predstavljanje knjige Maje Klarić koja je nastala tijekom pješačkog hodočašća autorice po japanskom otoku Shikoku dugog 1100 kilometara.

Putopis pod nazivom „Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku“ donosi osobnu priču o drevnom budističkom hodočašću na najmanjem od četiri japanska otoka. Hodočašće se sastoji od 88 službenih hramova i brojnih drugih svetišta, a podrazumijeva spajanje svih 88, zatvaranjem punog kruga oko otoka.

Osim vlastitog putovanja kroz svih 88 hramova, te putovanja pjesnika Matsua Basha i redovnika Kukaija, knjiga donosi i osnovne karakteristike tog puta, pripremne i logističke informacije, povijesno-kulturološki kontekst putovanja, opise i legende vezane uz hramove te uvod u budizam i zen-budizam. Putopis se može čitati i kao spiritualna potraga za promjenom i suočavanje s prolaznošću života, kao duhovno putovanje na više razina.

Knjigu je uredio Kruno Lokotar, ilustrirala Tihana Karlović i grafički pripremio Vladimir Končar. Njeno je objavljivanje podržalo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice