Puno užitka s malo kalorija – kulinarska radionica Vedrana Bega

12. prosinca 2014.

U srijedu, 10.12.2014. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održana je kulinarska radionica pod nazivom „Puno užitka s malo kalorija“ koju je vodio Vedran Beg,  koprivnički Rabljanin, poznat kao promotor zdravog načina ishrane te sudionik u natjecateljsko-kulinarskom showu MasterChef. 

Za radionicu se tražilo i mjesto više, a skučeni prostor na prvom katu knjižnice nije omeo posjetitelje da se natiskaju skoro pa na stol na kojem je Vedran Beg pripremao ukusne zalogaje za sve posjetitelje. S obzirom na veliku posjećenost nisu svi posjetitelji je imali priliku i praktično sudjelovati u pripremi jela, ali nekolicina sretnika je uspjela iskoristiti priliku i „kuhati“ sirovo zajedno s Vedranom.

Beg je na radionici za početak pripremio bombastičan vitaminski napitak sa samo četiri namirnice, a nastavio sa svitcima od tikvica. Za glavno jelo je pripremio ukusnu kombinaciju potočarke, špinata, leće, mrkve i prge te sudionike razveselio desertom pod nazivom Semi-freddo koji se sastojao od jaja, suhih marelica, meda, vanilije i crvenog papra.

Tijekom cijele radionice naglasak je bio na korištenju namirnica koje su lokalno i prirodno uzgojene. Dio smo planeta čija se površina sastoji od više od 70% vode, kao i naše tijelo. Termičkom obradom, namirnice gube veliki  postotak vode, a time povećavamo unos hrane koju ustvari ne trebamo. Sirova hrana koja obiluje vodom lakše je probavljiva i zdravija.

Za kraj napomenimo da je Vedran Beg u nekoliko navrata spomenuo kako je većinu ideja za recepte dobio koristeći bogati fond knjižnice koju redovito posjećuje u potrazi za inspiracijom za pripremu novih jela.

Fotografije s radionice

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice