Prostor za vas / Vanesa Grgić Vurnek

2. rujna 2022.

U prvom izlogu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica od 1. 9. do 15. 9. 2022. svoje likovne radove predstavlja Vanesa Grgić Vurnek.

O autorici:

Vanesa Grgić Vurnek rođena je 1970. godine u Virovitici, a djetinjstvo je provela u Koprivnici i Livnu. Školovala se u Zagrebu, gdje je završila Primijenjenu umjetnost i dizajn kao modni dizajner te grafički dizajn u Algebri. U Koprivnici završava preddiplomski studij Medijskog dizajna na temu „Kodiranje medijskog portreta kroz umjetničke medije“ na Sveučilištu Sjever.

Na poslovima dizajnera i voditelja dizajna u Podravki dizajnira ambalažu i reklamne materijale, a u Odnosima s javnošću kao grafička urednica radi na poslovima grafičkog uređivanja lista „Podravka“, vizualnog identiteta kompanije te sudjeluje u izradi prvih internetskih stranica kompanije.

Aktivno je djelovala i dala dizajnerski doprinos institucijama i udrugama lokalne zajednice te humanitarno donirala slike za pomoć djeci i za školovanje studenata. Među mnogobrojnim dizajnerskim rješenjima autorica je i znaka Zaklade Zlate Bartl i Kluba Mariška, izrađeni dizajn vezan je uz žene koje su svojim radom značajno doprinijele Koprivnici.

Slikarstvom se bavi oduvijek te se i u ranijem periodu predstavila na dvadesetak samostalnih i skupnih izložbi s tematikom akta žene. Izložene slike akrili na platnu, dio su novog opusa u nastajanju.

U okviru programa „Prostor za vas“ pod motom „Predstavi se, inspiriraj, pokreni!“ Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica nudi mogućnost svima da samostalnim organiziranjem vlastitih događanja ili izložbama u našem izlogu predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad općenito, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima.
Cilj je ovog novog programa potaknuti stvaralaštvo mladih (i onih nešto starijih), razmjenu ideja, druženje i prihvaćanje knjižnice kao otvorenog, slobodnog i demokratičnog mjesta na kojemu mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i slobodno se izražavati, predstavljati i stvarati.
Pozivamo sve one koji bi željeli predstaviti svoj rad da nam se jave na e-mail maja@knjiznica-koprivnica.hr ili danijela@knjiznica-koprivnica.hr, telefon 048/622-363 (108) ili porukom na našoj Facebook stranici!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice