Prostor za vas / Valentina Piršlin – izložba

18. siječnja 2021.
Ikona knjižnice

U prvom izlogu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica od 15. 1. 2021. do 31. 1. 2021. svoje likovne radove predstavlja Valentina Piršlin.

Valentina o sebi kaže:

Ja sam Valentina Piršlin. Imam 15 godina i živim u Koprivnici. Pohađam Srednju školu Koprivnica, ekonomski smjer. Treniram stolni tenis u stolnoteniskom klubu Koprivnica. Stalno putujem na razna natjecanja. Naime, uz taj pretrpan raspored ipak nalazim vremena za likovnu umjetnost kroz koju se izražavam. Prvo sam počela crtati samo za zabavu, ali sada se time bavim ozbiljnije iako je to još uvijek samo hobi…

Crtam ono što volim, te onako kako se u tom trenutku osjećam. Za svaki rad treba vremena i volje da se napravi. Budući da tradicionalna umjetnost zna oduzeti dosta vremena, radim i digitalne radove, odnosno crtam pomoću tableta. Crtati digitalno je jednostavnije i lakše (ako program radi kako treba) te urednije. Stoga kada radim tradicionalne radove, potrudim se da to ne bude bilo kakav rad, nego rad koji oduzima dah.

U okviru programa „Prostor za vas“ pod motom „Predstavi se, inspiriraj, pokreni!“ Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica nudi mladima mogućnost da samostalnim organiziranjem vlastitih događanja ili izložbama u našem izlogu predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad općenito, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima.

Cilj je ovog programa potaknuti stvaralaštvo mladih, razmjenu ideja, druženje i prihvaćanje knjižnice kao otvorenog, slobodnog i demokratičnog mjesta na kojemu mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i slobodno se izražavati, predstavljati i stvarati.

Pozivamo sve one koji bi željeli predstaviti svoj rad da nam se jave na e-mail maja@knjiznica-koprivnica.hr ili danijela@knjiznica-koprivnica.hr, telefon 048/622-363 (108) ili porukom na našoj Facebook stranici!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice