Prostor za vas – Sara Bednaić

31. srpnja 2020.
Ikona knjižnice

Od 1.8. do15. 8. 2020. godine u izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica uz druge izložbe postavljena je i izložba mlade Koprivničanke Sare Bednaić koja se željela predstaviti u okviru projekta „Prostor za vas“.

Sara Bednaić se crtanjem se bavi od svoje devete godine kada se priključila likovnome klubu „Paleta“. Njena ljubav prema olovci i kistu primjećena je već u prvome razredu osnovne škole. Iza sebe ima puno osvojenih nagrada iz likovnih natječaja. Svoju budućnost vidi u svijetu računala i linija kodova, ali će crtanje i slikanje uvijek biti njena prva ljubav i bijeg od stresa i svakodnevice. Iako je još uvijek u potrazi za svojim stilom kojeg polako razvija, nada se da će naši sugrađani htjeti biti dio njenog malog kretivnog putovanja i kroz ovu izložbu te prateći njen rad putem Instagram profila.

Pod motom “Predstavi se, inspiriraj, pokreni!” knjižnica nudi mladima (i svima koji se tako osjećaju) mogućnost da uz događanje ili izložbu u izlogu knjižnice predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima. Cilj je projekta potaknuti mlade na stvaralaštvo, razmjenu ideja, druženje i prihvaćanje knjižnice kao otvorenog, slobodnog i demokratičnog mjesta na kojemu mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i slobodno se izražavati, predstavljati i stvarati. Projekt je inspiriran sličnim projektima koje su koprivničke knjižničarke Danijela Petrić i Maja Krulić Gačan upoznale tijekom Erasmus+ studijskog posjeta knjižnicama u Danskoj i oduševljene su dosadašnjim odazivom sudionika i pozitivnim reakcijama publike. Pozivamo sve zainteresirane da se i dalje javljaju, pripremaju svoje izložbe, predstavljaju literarne radove ili organiziraju radionice tijekom kojih će posjetiteljima predstaviti svoje vještine.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice