Prostor za vas / Marina Dvorski

2. studenoga 2021.
Marina Dvorski
Marina Dvorski

Od 2. do 15. studenoga 2021. u okviru programa “Prostor za Vas” u našem prvom izlogu svoje likovne radove predstavlja Marina Dvorski.

Marina Dvorski rođena je 1973. u Koprivnici, živi u prigradskom naselju Reka. Članica je Likovne sekcije “Podravka 72” i Likovno-kreativnog centra Koprivnica. Njezin interes za slikanje počeo je još u srednjoj školi prije 30 godina kada počinje crtati portrete ljudi i životinja (konja i divljači) olovkom na papiru. Životne okolnosti (udaja, rođenje i odgoj djece) utjecale su da njezina sklonost umjetnosti stagnira sve do 2007. kada se upisuje na tečaj crtanja i slikanja kod gospodina Ivana Lovrekovića kojeg polazi do sredine 2009.

Unatrag 12 godina isključivo slika uljem na platnu. Sve češće koristi tehniku slikanja špahtlom. Motivi su vrlo raznoliki: pejzaži, mrtva priroda, cvijeće, konji, vedute Koprivnice, lovački i sakralni motivi, pa i koji portret.

Slike gradskih veduta, ljudi, konja i divljači radi isključivo prema fotografiji kako bi dobila što realniji prikaz svakog mišića i svakog detalja. Cvijeće nas svuda okružuje pa otuda i inspiracija za slikanje takvih motiva. Osobito voli makove. Podravski krajolik prekrasan je kao i rijeka Drava tako da u okruženju u kojem živi nalazi inspiraciju za pejzaže.

Sudjelovala je na 50-ak likovnih kolonija na kojima je svoje slike darovala u humanitarne svrhe, kao i na isto toliko zajedničkih izložbi s udrugama čija je članica. Godine 2014. dobila je zahvalnicu Hrvatskog sabora kulture za sliku Zima – ulje na platnu (špahtla) te 2017. za sliku “Moj tata”. Samostalno je izlagala 13 puta.

 

U okviru programa „Prostor za vas“ pod motom „Predstavi se, inspiriraj, pokreni!“ Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica nudi mladima mogućnost da samostalnim organiziranjem vlastitih događanja ili izložbama u našem izlogu predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad općenito, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima.

Pozivamo sve one koji bi željeli predstaviti svoj rad da nam se jave na e-mail maja@knjiznica-koprivnica.hr ili danijela@knjiznica-koprivnica.hr, telefon 048/622-363 (108) ili porukom na našoj Facebook stranici!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice