Prostor za vas / Leona Hraščanec

1. rujna 2021.
Leona Hraščanec
Leona Hraščanec – rad

Od 1. do 15. rujna 2021. u okviru programa “Prostor za Vas” svoje likovne radove, prvenstveno portrete, predstavlja mlada Leona Hraščanec, učenica 7. razreda. O Leoni je kratak osvrt napisao njezin profesor likovnog Darko Markić, mag. art.

“Posjedovati likovni talent ne znači samo imati iznimnu sposobnost i darovitost za likovnost. Talent u likovnoj umjetnosti je i svojevrsna obaveza. Obvezuje osobu da stvara i tako doprinosi općem razvoju kulture i umjetnosti. Leona Hraščanec, učenica 7. razreda Osnovne škole “Đuro Ester” ima i osjeća prije navedeno. Leona je natprosječno talentirano i marljivo dijete. Izuzetno vješto barata gotovo svim likovnim tehnikama i materijalima. Sklona je svojevrsnoj fascinaciji motivom portreta koji najčešće crta i slika. Uvijek nastoji biti što zadovoljnija svojim radom što ju svrstava u kategoriju mladih, perspektivnih i u budućnosti neovisnih umjetnika kojima likovni rad nikada nije sam sebi svrha. Leona ima svoj razvojni put u likovnosti, ona je, još uvijek učenica, kojoj je dovoljno samo pokazati likovnu vještinu i tehniku, a ona će ju primijeniti u svoj likovni rad odmah. Učenica je s kojom je lako raditi jer pokazuje, mogli bismo reći, interes i žar za stvaranje kao profesionalni umjetnici/slikari. Preostaje nam uživati u dosadašnjim Leoninim likovnim ostvarajima koje prezentira na svojoj prvoj samostalnoj izložbi. Možemo, isto tako, biti sigurni da će se za ovu mladu slikaricu još mnogo puta čuti.”

U okviru programa „Prostor za vas“ pod motom „Predstavi se, inspiriraj, pokreni!“ Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica nudi mladima mogućnost da samostalnim organiziranjem vlastitih događanja ili izložbama u našem izlogu predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad općenito, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima.

Pozivamo sve one koji bi željeli predstaviti svoj rad da nam se jave na e-mail maja@knjiznica-koprivnica.hr ili danijela@knjiznica-koprivnica.hr, telefon 048/622-363 (108) ili porukom na našoj Facebook stranici!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice