Prostor za vas / Krešimir Krapec – izložba

1. ožujka 2021.
Krešimir Krapec - kolaž
Krešimir Krapec – kolaž

U prvom izlogu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica od 1. 3. 2021. do 15. 3. 2021. svoje radove predstavlja Krešimir Krapec.

Krešimir Krapec rođen je u Zagrebu, gdje je završio srednju školu. Tijekom školovanja piše kratke priče i poeziju. Slikarstvom se bavi od 1994. godine. Kao samouki slikar, spada u outsidere, slikare marginalce. Jednu od skupnih izložbi imao je u Zagrebu, u Muzeju suvremene umjetnosti, koju je organizirala kustosica Nada Vrkljan Križić.
Krešimir se okušao u akrilu, voštanoj pasteli, tehnici lijepljenja papira – kolaža, flomasterima i kemijskim olovkama.
Osim pisanja pjesama, Krapec je pisao roman “Nikola – Priča iz Zagreba”, koji je objavljivao po poglavljima na svojem Blogu i Facebooku. Završio je roman krajem 2019. godine. Njegov prvi roman još nije objavljen, ali on se ne brine zbog toga što piše nastavak.
Sa svojom suprugom Anantom Krapec ušao je i u svijet animiranog filma. Kada su se upoznali, Ananta je već bila etablirana u umjetničkim krugovima kao scenaristica. Na žalost, njezin scenarij za televizijsku seriju nije prošao dalje od producentskog stola, što Krapece nije obeshrabrilo.
Hrabro su zakoračili u svijet animiranog filma, rabeći Anantine scenarije, odnosno priče za djecu. Ananta je počela crtati u Paint-u, a Krešimir je krenuo u montažu videa. Tonsku sobu napravili su od kartona, a glasove su snimali na obični mikrofon.
Svoj prvijenac “Slatki snovi“ objavili su 2014. godine na YouTube kanalu. Njihov prvi animirani film pogledalo je više od 30 000 gledatelja.
Krešimir je i fotograf. Svoje fotografije, kao i ostale radove objavljuje na svojoj Facebook stranici i na YouTube kanalu.
Krešimir i Ananta Krapec – KAK, doselili su u Koprivnicu 2020. godine gdje i danas žive i rade.

U okviru programa „Prostor za vas“ pod motom „Predstavi se, inspiriraj, pokreni!“ Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica nudi mladima mogućnost da samostalnim organiziranjem vlastitih događanja ili izložbama u našem izlogu predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad općenito, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima.
Cilj je ovog novog programa potaknuti stvaralaštvo mladih, razmjenu ideja, druženje i prihvaćanje knjižnice kao otvorenog, slobodnog i demokratičnog mjesta na kojemu mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i slobodno se izražavati, predstavljati i stvarati.

Pozivamo sve one koji bi željeli predstaviti svoj rad da nam se jave na e-mail maja@knjiznica-koprivnica.hr ili danijela@knjiznica-koprivnica.hr, telefon 048/622-363 (108) ili porukom na našoj Facebook stranici!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice