Prostor za vas / Lana Deković – izložba

16. veljače 2021.
Lana Deković

U prvom izlogu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica od 16. 2. 2021. do 28. 2. 2021. svoje radove predstavlja Lana Deković.

Lana Deković rođena je u Koprivnici 20. rujna 2001. godine. Prvih nekoliko godina života provela je u Koprivnici te je tamo pohađala Osnovnu školu „Braća Radić”. Godine 2016. upisuje Srednju strukovnu školu u Varaždinu, smjer likovna umjetnost i grafički dizajn, te 2020. završava kao Grafički dizajner. Trenutno živi i studira u gradu Rijeci, gdje pohađa Akademiju primijenjenih umjetnosti smjera Grafički dizajn i vizualne komunikacije. Umjetnosti ju je interesirala od djetinjstva i uvijek se htjela time baviti. Područje likovnog izražavanja uglavnom joj se bazira na Digitalnim ilustracijama i radovima u Photoshopu i Illustratoru, Crtačkim tehnikama kao što je ugljen te primijenjenom grafikom u raznim tehnikama. Veliku inspiraciju i uzore vidi u umjetnicima kao što su Frida Kahlo i Egon Schiele, te joj se radovi bave tematikom svakodnevnog i imaginarnog života koji kombinira figuralne apstraktne motive. U slobodno vrijeme bavi se raznim volontiranjem i drugim aktivnostima koje uključuju neki način likovnog izražavanja.

U okviru programa „Prostor za vas“ pod motom „Predstavi se, inspiriraj, pokreni!“ Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica nudi mladima mogućnost da samostalnim organiziranjem vlastitih događanja ili izložbama u našem izlogu predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad općenito, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima.

Cilj je ovog novog programa potaknuti stvaralaštvo mladih, razmjenu ideja, druženje i prihvaćanje knjižnice kao otvorenog, slobodnog i demokratičnog mjesta na kojemu mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i slobodno se izražavati, predstavljati i stvarati.

Pozivamo sve one koji bi željeli predstaviti svoj rad da nam se jave na e-mail maja@knjiznica-koprivnica.hr  ili danijela@knjiznica-koprivnica.hr, telefon 048/622-363 (108) ili porukom na našoj Facebook stranici!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice