Prostor za vas – Ema Čumbrek

16. srpnja 2020.

Od 16. 7. do 31. 7. 2020. godine u izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica uz druge vrlo zanimljive izložbe postavljena je i izložba vrlo mlade Varaždinke Eme Čumbrek koja se željela predstaviti u okviru projekta „Prostor za vas“. Drago nam je što je ovaj projekt prepoznat i izvan granica naše županije.

Ema Čumbrek rođena je 2012. godine i završila je 1. razred II. osnovne škole u Varaždinu. Ova svestrana Varaždinka voli crtati i polako uči o raznim tehnikama koje isprobava gotovo svakodnevno. Voli prijateljima poklanjati svoje radove, a uz školu i crtanje, pleše u Društvu naša djeca u Varaždinu i pjeva u školskom zboru.

Pod motom “Predstavi se, inspiriraj, pokreni!” knjižnica nudi mladima (i svima koji se tako osjećaju) mogućnost da uz događanje ili izložbu u izlogu knjižnice predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima. Cilj je projekta potaknuti mlade na stvaralaštvo, razmjenu ideja, druženje i prihvaćanje knjižnice kao otvorenog, slobodnog i demokratičnog mjesta na kojemu mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i slobodno se izražavati, predstavljati i stvarati. Projekt je inspiriran sličnim projektima koje su koprivničke knjižničarke Danijela Petrić i Maja Krulić Gačan upoznale tijekom Erasmus+ studijskog posjeta knjižnicama u Danskoj i oduševljene su dosadašnjim odazivom sudionika i pozitivnim reakcijama publike.

Pozivamo sve zainteresirane da se i dalje javljaju, pripremaju svoje izložbe, predstavljaju literarne radove ili organiziraju radionice tijekom kojih će posjetiteljima predstaviti svoje vještine.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice