Proslava 10. rođendana nacionalne kampanje “Čitaj mi!” u Koprivnici

30. ožujka 2023.

Središnja proslava 10. rođendana nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja održat će se u subotu, 1. travnja 2023. u Koprivnici. Program će se održati u Galeriji Mijo Kovačić u organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i brojnih partnera– Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatskog knjižničarskog društva- Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež, Hrvatskog čitateljsko društvo, Hrvatskog centra za dječju knjigu, Muzeja grada Koprivnice, UNICEF Hrvatska, GKP-a Komunalac Koprivnica i drugih.
Rođendan se obilježava uz Međunarodni dan dječje knjige, 2.travnja u okviru kojeg se brojnim aktivnostima na međunarodnoj razini ističe važnost dječje knjige te potiče i razvija ljubav prema čitanju.
Kampanju “Čitaj mi!” partnerski provode Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatsko logopedsko društvo uz podršku UNICEF-a s ciljem da promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima kontinuirano provodimo i u nadolazećim godinama, kako bi čitanje naglas postalo stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima s malom djecom, a suradnja između knjižničara, pedijatara, odgojitelja, logopeda i drugih stručnjaka postala intenzivnija u promicanju čitanja naglas djeci od rođenja.

Više o kampanji na: https://www.citajmi.info/naslovna/

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice