Projekti koje provodimo tijekom ljeta

29. srpnja 2022.
Sa snimanja videa “Nije sve tako crno”

Iako je ljeto u punom jeku Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica provodi nekoliko paralelnih projekata.

Natječaj za  najbolju kratku priču „Pravda i nepravda u Koprivnici“

U tijeku je Natječaj za  najbolju kratku priču „Pravda i nepravda u Koprivnici“ koji traje do 31. 8. 2022. Koprivnica je okvir, a pravda i nepravda univerzalne teme ovog natječaja.  Knjižnica poziva sve one koji se vole kreativno izražavati riječima da napišu svoju priču i sudjeluju u natječaju. Sve informacije, uključujući i pravila natječaja, mogu se dobiti u Knjižnici ili na njenoj mrežnoj stranici. Više o Natječaju za najbolju kratku priču pročitajte OVDJE.

Projekt  „Knjižnice – prijateljska mjesta za osobe s teškoćama čitanja“ i video NIJE SVE TAKO CRNO

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“  je upravo završila novi video NIJE SVE TAKO CRNO u okviru projekta „Knjižnice – prijateljska mjesta za osobe s teškoćama čitanja“ koji financiraju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Koprivnica i Knjižnica „Fran Galović“.   Cilj projekta je intenzivnije informiranje najšire javnosti, a posebice onih koji imaju probleme s oštećenjem vida ili neke druge teškoće čitanja (vrlo često su to osobe treće životne dobi) da „nije sve tako crno“ kada se gubi vid uz zvučne knjige, reproduktore zvučnih zapisa, povećala i druga pomagala! I naravno, uz pomoć knjižnice i knjižničara. U snimanju videa su sudjelovali  naši sugrađani kojima se Knjižnica i ovom prigodom zahvaljuju što su otvoreno i s povjerenjem podijelili svoje životne priče u nadi da će doprijeti do potrebitih i njihovih obitelji, kao i stručnjaka koji s njima rade u domovima za starije i nemoćne, udomiteljstvima, udrugama umirovljenika, domovima zdravlja, bolnicama i dr.

Video je dostupan na YouTube kanalu Knjižnice „Fran Galović“ i poticajan je za sve one koji smatraju da ne postoji drugačiji način čitanja od onoga na koji su navikli. Video pogledajte OVDJE.

Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem

Knjižnica nastavlja s organiziranjem stručnih skupova koji imaju odjek na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Iako će se online stručni skup „Informacijska služba – tradicija, sadašnjost i budućnost“ održati  krajem studenoga (25. 11. 2022.) već sada su u tijeku pripreme, a izlaganja se prijavljuju do 15. 9. 2022. Više o svemu pročitajte OVDJE.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice