Projekt “Učimo jedni od drugih” – Radionice “Kako prilagoditi životni prostor djeci i mladima s oštećenjem vida”

10. studenoga 2009.

U subotu, 14. studenoga 2009. u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica (Čitaonica tiska na prvom katu) održat će se dvije radionice pod nazivom “Kako prilagoditi životni prostor djeci i mladima s oštećenjem vida”.

Radionice su integracijskog karaktera, a cilj im je edukacija i senzibilizacija osnovnoškolaca za potrebe djece i mladih s oštećenjem vida i drugim invaliditetima. Uz djecu i mlade s oštećenjem vida u njima će sudjelovati i njihovi videći vršnjaci – od 09:00 do 10:30 sati učenici nižih razreda, a od 11:00 do 12:30 sati učenici viših razreda osnovnih škola. Stručni izvoditelji bit će profesorice defektolozi i peripatolozi iz Centra za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih osoba “Vinko Bek” iz Zagreba. One će demonstrirati koje su to osnovne navike i ponašanja djece i mladih s oštećenjem vida u prostoru razreda i škole, te objasniti kako im videći vršnjaci mogu pomoći u lakšem snalaženju i savladavanju prepreka. Pokazat će na koji način prilagoditi položaj stolica, klupa te ostalog namještaja i opreme u prostoru razreda i škole.

U radionicama će sudjelovati mladi članovi Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije koji pohađaju škole u Đelekovcu, Sokolovcu, križevcima, Zagrebu (Centar “Vinko Bek”) i Koprivnici (Škola “Podravsko sunce”), te učenici OŠ Braće Radić Koprivnica.

Projekt financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH. Nositelj projekta “Učimo jedni od drugih” i organizator radionica je Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u partnerstvu s Knjižnicom i čitaonicom “Fran Galović”.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice