Projekt “Učimo jedni od drugih”

29. siječnja 2010.

Književni susret sa Zvonkom Todorovskim

Književni susret sa Zvonkom Todorovskim održat će se u subotu, 6. veljače 2010. u 11.00 sati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica (Čitaonica tiska na prvom katu) u okviru projekta “Učimo jedni od drugih”, koji financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH, a provodi Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u partnerstvu s koprivničkom Knjižnicom. Cilj projekta je educirati i senzibilizirati osnovnoškolace za potrebe djece i mladih s oštećenjem vida i drugim invaliditetima.

Druženje mladih članova Udruge slijepih Koprivničko–križevačke županije i njihovih vršnjaka iz koprivničkih osnovnih škola s višestruko nagrađivanim književnikom garantira i dobru zabavu. Todorovski je poznat ne samo kao uspješni književnik, nego i veliki kozer koji plijeni pažnju djece i mladih.

Todorovski se godinama uspješno bavio stripom, ilustracijama, scenarijima za animirane filmove i promoviranjem mladih likovnih umjetnika u Koprivnici, Varaždinu i Zagrebu. Iako je u književnost ušao relativno kasno, njegov je literarni rad na romanima za djecu i mlade odmah zapažen – nagradama Grigor Vitez, Sfera, Mato Lovrak i Anto Gardaš nagrađeni su mu romani ‘Prozor zelenog bljeska’, ‘Mrlja’ i «Vjetrovi Lampeduze», a ‘Mirakul od mora’, njegov prvijenac, kao i ‘Prozor zelenog bljeska’ uvršteni su na popis lektire za 7. razred. Dva puta je nominiran za međunarodnu nagradu Mali princ. Svi njegovi romani tematski su vezani uz more i Stari Grad na Hvaru, a izuzetak je ‘Plavi trubač’ i “Mjesečev prolaz”, čija se radnja odvija u Koprivnici.

U posljednje dvije godine Zvonko Todorovski živi i stvara u Koprivnici.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice