Projekt “Rastemo čitajući” dobiva svoj nastavak

17. listopada 2018.

   Od početka nove pedagoške godine, prije dvije godine započeti program, Rastemo čitajući dobiva svoj nastavak. Podsjetimo da je glavni cilj programa poticati ranu pismenost i čitateljsku kulturu djece predškolske dobi koja žive u malim, udaljenim i često prometno izoliranim ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije.

   Svrha programa je omogućiti djeci pristup kvalitetnim slikovnicama  kao osnovi za poticanje rane pismenosti i čitateljske kulture od najranije dobi, tabletima s korisnim aplikacijama za poticanje interesa za čitanje i usvajanje rane informatičke i informacijske pismenosti.

   Rastemo čitajući realizira se pomoću Književnih  kutija– malih mobilnih knjižnica koje su do sad bile u Općinama Legrad, Drnje, Đelekovec, a kako je na početku spomenuto, program dobiva svoj nastavak i male mobilne knjižnice sele u nove općine. Program će se u svom nastavku provoditi u 4 općine na području Koprivničko-križevačke županije koje obilazi bibliobus koprivničke knjižnice. To su Općina Koprivnički Ivanec, Općina Koprivnički Bregi, Općina Hlebine i Općina Gola. Program će se provoditi u Dječjem vrtiću „Potočić“ Koprivnički Bregi; Dječjem vrtiću „Ivančica“ Koprivnički Ivanec; Dječjem vrtiću „Zvončić“ Gola, Dječjem vrtiću „Bambi“ Ždala i Dječjem vrtiću „Leptirić“ Hlebine.

     Književna kutija sadržava slikovnice, AVE građu, radne materijale za pripremu  za polazak u osnovnu školu, materijale na romskom bajaškom i hrvatskom jeziku, radne materijale za učenje hrvatskog jezika, stručnu literaturu za odgajateljice i po jedan tablet opremljen edukativnim sadržajima i aplikacijama koje potiču učenje čitanja, razvoj logičkog zaključivanja i drugih vještina. Odabrana građa smještena je u plastične kutije s poklopcem i dostavit će se dječjim vrtićima u dugoročnu posudbu. Građu iz knjižničnih kutija – malih mobilnih knjižnica koristit će polaznici dječjih vrtića, polaznici programa predškole koji se provodi u dječjim vrtićima i stručno osoblje/odgajateljice odabranih dječjih vrtića.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice