Programi u Knjižnici od 5. do 10. listopada

6. listopada 2015.

Prvog punog tjedna u listopadu, od 5. do 11. listopada 2015. godine, Savez društava Naša djeca Hrvatske organizira Dječji tjedan. Glavni je moto dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“, a Dječji odjel Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica pripremio je nekoliko programa za bebe i djecu.

U ponedjeljak, 5.10.2015., u 11.00 sati u Čitaonici tiska održat će se Slušaonica radioigre za djecu. Slušaonicu će voditi urednica emisije HRT-a „Radioigra za djecu i mlade“ Nives Madunić Barišić i tonmajstor Tomislav Šamec, koji već godinama provode edukacijske programe medijske kulture obilazeći škole i knjižnice diljem Hrvatske. U Slušaonici će sudjelovati četrdesetak učenika viših razreda triju osnovnih koprivničkih škola koji su članovi školskih radijskih i filmskih grupa. Istog će se dana, od 16.30 do 18.00 sati, u Dječjem odjelu Knjižnice održati Pričaonica za predškolce koju će voditi odgajateljica Branka Grudić. Priča koja će se čitati zove se „Anin Kruščić“, a nakon priče djeca će se zabaviti aktivnostima koje će voditeljica za njih pripremiti. Nakon Pričaonice, s početkom u 18.00 sati u prostoru Čitaonice tiska održat će se projekcija filma “Mliječna staza – svaka žena ima svoju priču”. Projekcija će se održati  u suradnji s Udrugom „Roda“ a riječ je o dokumentarnoj filmskoj priči o dojenju u Americi. Projekcija je besplatna i provest će se diljem Hrvatske.

Pričaonica za bebe i malu djecu  „Zdrava hrana svakog dana“ – uz 8. listopada, Svjetski dan jaja održat će se u subotu, 10. listopada 2015. u Čitaonici tiska (1.kat).  Pričaonica će se održati u u tri termina (za djecu od 6 do 18 mjeseci program će se održati u vremenu od 9.30 do 10.15, za djecu od 18 mjeseci do 2 godine od 10.30 do 11.15 sati i za djecu od 2 do 3 godine od 11.30 do 12.15 sati). U radionici roditelji će saznati kako djeci približiti nove namirnice, koje su smjernice zdrave prehrane te kako kod djece razviti pravilan odnos prema hrani. Voditeljice pričaonice su odgojiteljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta, a ova će se pričaonica održati u suradnji s tvornicom Hartmann d.o.o. Knjižničarka Danijela Petrić preporučit literatura na tu temu koja se može posuditi u Dječjem odjelu Knjižnice.  

Povodom Dječjeg tjedna u izlogu možete pogledati i izložbu „Darovito je, što ću s njim?“ u kojoj nudimo velik izbor literature za roditelje na tu temu. Priručnike i knjige o darovitosti djece osim u Dječjem, možete posuditi i u Stručno-znanstvenom i Odraslom odjelu.

Djeca osnovnoškolske dobi i ove godine mogu sudjelovati u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, koji traje od 1. do 28.10.2015. godine. Tema ovogodišnjeg kviza je „Putovanja do znanja“, a kviz se može popuniti na poveznici: http://www.knjiznica.hr/kviz/. Prilikom ispunjavanja kviza djeca se mogu služiti sljedećim knjigama: Jasna Bagić Ljubičić: Mali fizičar i Milana Sikirice: 77 Kuhinjskih pokusa te on-line enciklopedijama. Iz svake knjižnice bira se po jedan pobjednik koji će sudjelovati na završnoj svečanosti kviza u kinu „Europa“ u Zagrebu 12.11.2015.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice