Programi u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 19. do 23. listopada 2015.

16. listopada 2015.

Tjedan od 19. do 23. listopada 2015. u koprivničkoj Knjižnici bit će u znaku Mjeseca hrvatske knjige i Galovićeve jeseni 2015. Najmlađe korisnike ovaj tjedan uz redovite programe dječjeg odjela očekuje jedan zanimljivi književni susret i akcija Koprivnica čita – upali lampicu i čitaj. U ovoj će akciji sudjelovati i odrasli koje uz to očekuje i zanimljiva poetska večer te predavanje i debata na vrlo aktualnu i zanimljivu temu.

U ponedjeljak 19.10. bit će održana redovita Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje koju će voditi odgajateljica Branka Grudić. Pričaonica se održava od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem odjelu, a mališani će ovoga puta slušati edukativnu priču Lucija i Marko posvuda: bonton za djecu – u knjižnici čija je osnovna svrha podučiti djecu pravilima lijepog ponašanja.

U srijedu 21.10. u 11.30 sati u suradnji s koprivničkim osnovnim školama bit će održan književni susret sa Sinišom Cmrkom. Ovaj je književni susret predviđen za učenike 7. razreda osnovnih škola, a održat će se u dvorani „Domoljub“. Na susretu će biti predstavljena knjiga „Nulti sat“, a smijeha i zabave neće nedostajati.

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige u radno vrijeme Dječjeg odjela provodi se i projekt „Ono si što čitaš“ najmlađi preporučuju slikovnice. Riječ je o projektu kojim se najmlađe želi potaknuti na razgovor i razmišljanje o pročitanom. Knjižničarke Dječjeg odjela će, uz suglasnost roditelja, snimati djecu predškolske dobi kako preporučuju omiljene slikovnice. Snimljeni video materijali iskoristit će se u svrhu promocije knjige i čitanja.

Povodom 22. Galovićeve jeseni, u srijedu 21.10. Knjižnica odaje počast Franu Galoviću organizacijom glazbeno-poetske večeri. U večeri sudjeluju Ivan Picer i Iva Šola koji će govoriti stihove Frana Galovića te glazbeni sastav „Zeleni oblaci“ kojeg čine Josipa Kolar, Zoran Crnčić i Martin Kolarić. Glazbeni će sastav svirati i pjevati pjesme Frana Galovića koje je uglazbio Zoran Crnčić. Svi ljubitelji poezije, glazbe i lijepe kajkavske riječi uživat će u djelima Frana Galovića na najljepši način – u ugodnom prostoru ispunjenom knjigama, glazbom i poezijom. Galovićeva poezija bit će projicirana na platnu pa će posjetitelji moći bolje uživati i pratiti govorenu/pjevanu riječ. Program počinje u 18.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu.

U petak 23.10. za sve će se generacije Koprivničanaca održati akcija Koprivnica čita – Upali lampicu i čitaj!. U okviru akcije djeca iz vrtića, učenici COOR Podravsko sunce,  štićenici Doma za starije i nemoćne Koprivnica te članovi Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije i članovi Literarne sekcije Podravka čitat će na glavnom gradskom trgu i u Knjižnici, a učenici koprivničkih osnovnih i srednjih škola, knjižničari i nastavnici te studenti Sveučilišta Sjever čitat će djeci u sedam koprivničkih vrtića i u bolnici, stanovnicima Doma za starije i nemoćne u Koprivnici te djeci u Dječjem domu „Svitanje“. 

U petak 23.10. u 18.00 sati u okviru programa Koprivnička agora 21 bit će održana debata „Zašto (ne) volim narodnjake?“. U debati sudjeluju studenti Sveučilišta Sjever, gimnazijalci, članovi koprivničkih čitateljskih klubova i svi zainteresirani građani. Uvodno predavanje za ovu debatu pripremio je Aleksej Gotthardi Pavlovsky, doktor etnologije i kulturne antropologije i autor knjige „Narodnjaci i turbofolk u Hrvatskoj – zašto ih (ne) volimo?“ posvećene fenomenu ‘narodnjaka’, koja je s jedne strane usmjerena deskripciji povijesti fenomena od njezinih začetaka i izvorišta, a s druge, analizi razloga popularnosti ovoga oblika glazbe u Hrvatskoj. Pozivamo sve zainteresirane da dođu, „naoružaju“ se argumentima, odaberu stranu i sudjeluju u debati koja će biti održana u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice