Programi Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica povodom obilježavanja Svjetskog dana Roma (8.4.)

5. travnja 2013.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i ove će godine svojim programima obilježiti Svjetski dan Roma (8.4.). U petak, 5. travnja 2013. s početkom u 10.00 sati u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ održat će se radionica „Budimo prijatelji – družimo se u knjižnici“.
Radionici će prisustvovati učenici od 1. do 4. razreda Područne škole Plavšinac Osnovne škole „Blaž Mađer“ Novigrad Podravski. Područnu školu Plavšinac polazi 15 učenika Roma koji će se na druženju u knjižnici upoznati s programima i uslugama za djecu koje knjižnica nudi, a u radionici će upoznati kulturne vrijednosti romske populacije.
U srijeda, 10.4.2013. u 10.00 sati u Čitaonici tiska održat će se 4. okrugli stol “Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području“ – Tema: Međusektorska i unutarsektorska suradnja – primjeri dobre prakse i budući izazovi. Okrugli stol koji se održava već četvrtu godinu Knjižnica organizira s ciljem razmjene iskustva među stručnjacima različitih profila. O suradnji u radu s Romima čut ćemo iz perspektive tijela lokalne uprave i samouprave, centra podrške građanima, odgojno-obrazovnih ustanova, civilnog sektora, romskih pomoćnika u nastavi i knjižničara.
Izložba povodom Svjetskog dana Roma može se razgledati u izlogu Knjižnice od 2. do 10. travnja, a predstavlja izbor literature iz Romske knjižne police Odjela za odrasle. Romska knjižna polica nalazi se u svim odjelima knjižnice, oformljena je 2007., a sadrži oko 150 knjiga (književnih djela i stručne literature).

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice