Programi Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica povodom 8. travnja, Svjetskog dana Roma

3. travnja 2014.

Povodom 8. travnja, Svjetskog dana Roma Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i ove godine priprema svoje već tradicionalne programe – stručni skup i radionicu za djecu.
5. okrugli stol „Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području“, ponedjeljak, 7.4.2014.

U ponedjeljak, 7.4.2014. s početkom u 10.00 sati održat će se 5. okrugli stol „Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području“. Fokus će biti na dvjema temama – – uvjetima stanovanja kao čimbeniku odrastanja romske djece te postignućima i izazovima u radu s romskom djecom u protekloj godini. Pitanja na koja će se pokušati odgovoriti su: Kako poboljšati uvjete stanovanja romske djece i mladih te što se na tom polju čini u općinama na koprivničkom području, Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji? Kakva postignuća bilježimo u radu s romskom djecom u protekloj godini i s kakvim smo se izazovima susretali (primjeri prakse)?
Svrha stručnoga skupa je okupiti stručnjake koji rade s romskom djecom, predstavnike romskih i drugih udruga te predstavnike lokalnih uprava i samouprava, kako bi izmijenili informacije, iskustva i pokušali zajedno naći rješenja problema. Cilj je poboljšati kvalitetu života romskoj djeci, mladima i romskoj zajednici, kao i kvalitetu stručnih kompetencija onih koji rade s romskom zajednicom.
Tijekom stručnog skupa upriličit će se i izložba rukotvorina romske pomoćnice Ljiljane Car. Nakon stručnog skupa, Knjižnica u 13.00 sati organizira odlazak u romsko naselje Drnje – Botovo (osiguran je autobusni prijevoz). Svi zainteresirani mogu pripremiti poklone romskoj djeci (slatkiše, voće i slikovnice).
Radionica „Budimo prijatelji – družimo se u knjižnici“, utorak, 8.4.2014.
U suradnji s Osnovnom školom Legrad u Dječjem odjelu Knjižnice s početkom u 10.00 sati održat će se radionica „Budimo prijatelji – družimo se u knjižnici“ u kojoj će sudjelovati romska i neromska djeca, učenici 1. i 3. razreda Osnovne škole Legrad. Oni će upoznati programe i usluge za djecu koje nudi knjižnica, kao i kulturne vrijednosti romske populacije te na takav način obilježiti Svjetski dan Roma.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice