Programi Goethe-Instituta Kroatien iz Zagreba u Knjižnici – potpisivanje Sporazuma o suradnji i književni susret s Urošem Petrovićem

18. travnja 2016.

Goethe-Institut Kroatien iz Zagreba dolazi u goste Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u srijedu, 20. travnja u 11 sati s programom uoči Noći knjige 22.4., manifestacije kojom se petu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja te potiče razgovor o literaturi.
Program će početi u Stručno-znanstvenom odjelu potpisivanjem Sporazuma o suradnji između Goethe-Instituta i koprivničke Knjižnice, a potpisat će ga ravnateljice Katrin Ostwald-Richter i Dijana Sabolović-Krajina.  Ovom činu kojim se promiče međukulturna suradnja prisustvovat će i Darko Ledinski, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti i europske poslove Grada Koprivnica. Tom prigodom bit će predstavljen sadržaj prve pošiljke multimedijalne građe na njemačkom jeziku, koja će uskoro biti dostupna za posudbu djeci i odraslim korisnicima koprivničke Knjižnice sa svrhom širenja aktualnih informacija o njemačkom jeziku i kulturi za potrebe učenja, informiranja i razonode.
Potom će se u organizaciji Goethe-Instituta za učenike svih koprivničkih osnovnih škola i Podravskog sunca u istom prostoru Stručno-znanstvenog odjela održati književni susret s Urošem Petrovićem, jednim od najpopularnijih srpskih književnika za djecu i mlade.
Književni opus ovog zanimljivog autora karakteriziraju raskošna mašta, osebujni humor te neobični, ponekad pomalo zastrašujući elementi. Djela su mu prevedena na nekoliko europskih jezika, a u svojoj zemlji dobitnik je brojnih književnih nagrada. Na njegovim Zagonetnim pričama, mozgalicama i posebnoj formi zagonetnih pitanja zasniva se i dio neurolingvističkog, tzv. MENSA NTC sustava učenja.
Svako njegovo druženje s čitateljima spoj je književnog susreta, kreativne radionice i kazališne predstave. Prema njegovom romanu Peti leptir snimljen je 2014. godine i prvi 3D igrani film u povijesti srpske kinematografije. Neki od poznatijih romana su: Ginkove ulice; Mračne tajne Ginkove ulice; Deca Bestragije.
Budući da svaki susret s ovim književnikom izaziva bure oduševljenja, i koprivničku djecu očekuje dobra zabava, koja će pripremiti atmoseferu za Noć knjige u petak, 22.4. u 19 sati.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice