Programi Dječjeg odjela od 13. do 18.lipnja 2016.

13. lipnja 2016.

U prvom tjednu školskih praznika Dječji odjel Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica pripremio je niz događanja za djecu osnovnoškolske dobi, ali i za one mlađe. 

U ponedjeljak, 13.6.2016. s početkom u 16.30 sati održat će se tradicionalna Pričaonica za predškolce u kojoj će polaznici slušati priču „Kako je kornjača išla na ljetovanje“ koju će im ispričati odgajateljica Branka Grudić. 

U srijedu, 15.6.2016. na rasporedu je još jedna radionica informatičke i informacijske poduke djece i mladih „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“.

„Družionica Tragača“ i svih onih koji žele postati Tragači održat će se u četvrtak, 16.6.2016. u Sobi za sastanke (1.kat) od 13.00 do 14.00 sati. Dječji čitateljski blog „Tragači“ djeluje u virtualnom obliku, a namijenjen je djeci od 8 do 13 godina koja vole knjige, čitanje i rasprave o pročitanom. Družionice u Knjižnici povremeno se održavaju s ciljem druženja, upoznavanja i razmjene ideja i u realnom svijetu. Pod vodstvom knjižničarke Ide Gašpar sudionici će raspravljati o blogu, međusobno preporučiti literaturu, odigrati nekoliko zanimljivih kvizova i pritom se dobro zabaviti.

Pričaonica za bebe i malu djecu „Piknik s medvjedićima“ – kako djeca uče u prirodi održat će se u subotu, 18.6.2016. u Gradskom parku, u organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Cilj još jedne pričaonice na otvorenom je osvijestiti važnost boravka djece u prirodi koja je najpogodnije mjesto za učenje jer se uči pomoću svih osjetila. Osim toga, boravak na svježem zraku itekako je važan za zdravlje djeteta. Djecu pozivamo da donesu svoje najdraže medvjediće za druženje u parku, a ukoliko žele i za izložbu „Piknik s medvjedićima“ – čitaj i druži se s medvjedićima koja će biti postavljena nakon pričaonice. Voditeljice su odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta, a knjižničarka Ida Gašpar prezentirat će priručnike za roditelje i slikovnice o medvjedićima. Ova pričaonica održat će se u dva termina i to u 9.30 sati za djecu od 6 mjeseci do 2 godine i u 10.45 sati za djecu od 2 do 3 godine.  Okupljanje je u haustoru, a zatim slijedi zajednički odlazak u Gradski park.  U slučaju kiše pričaonica će se održati u Čitaonici tiska (1. kat) u tri termina (za djecu od 6 do 18 mjeseci program će se održati u vremenu od 9.30 do 10.15, za djecu od 18 mjeseci do 2 godine od 10.30 do 11.15 sati i za djecu od 2 do 3 godine od 11.30 do 12.15 sati).

Od 13.6.2016. do 3.9.2016. u radno vrijeme Knjižnice održava se Olimpijada čitanja 2016. pod sloganom – „Važno je sudjelovati, a ne pobijediti!“ u suradnji s OŠ „Braće Radić“. Sudjeluju učenici 3.razreda (3.a, 3.b i 3.d), a cilj projekta je poticanje čitanja, užitka u čitanju  i interesa za čitanje knjižnične građe koja nije obavezna u školi, razvijanje timskog rada kao i stjecanje navike dolaska u Knjižnicu. Djeca će tijekom lipnja, srpnja i kolovoza čitati knjige s popisa pripremljenih u Dječjem odjelu. Prilikom vraćanja popunjavat će odgovarajući upitnik o sadržaju, a razred dobiti bod za svaku pročitanu knjigu. 

Vidimo se u Knjižnici i Gradskom parku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice