Program „Uberi priču“ uz Međunarodni dan pismenosti

3. rujna 2013.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica ove će subote, 7. rujna 2013. zajedno s građanima obilježiti 8. rujna, Međunarodni dan pismenosti. Taj se dan obilježava od 1967. godine sa svrhom promicanja važnosti čitanja i pismenosti u životu pojedinca i društva u cjelini. Ovogodišnja tema je Pismenost za 21. stoljeće. Tim povodom koprivnička knjižnica organizira nekoliko događanja.
Središnji događaj „Uberi priču“ odvijat će se na terasi ispred Knjižnice i u Gradskom parku s početkom u 11.00 sati, u slučaju lošeg vremena u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice. Program se provodi u suradnji sa „Šarenim dućanom“ iz Koprivnice i nakladničkom kućom „Mala zvona“ iz Zagreba. Radi se o autorskom projektu književnice Sanje Lovrenčić koji se održava od 2005. godine s ciljem poticanja čitanja te upoznavanja najmlađih s domaćim autorima. Akcija „Uberi priču“ već je nekoliko godina vrlo popularna među djecom i roditeljima i u našem gradu. Ove godine djeca će moći „ubrati“ slikovnice našeg zavičajnog autora Božidara Prosenjaka kao i slikovnice Sanje Lovrenčić koja će gostovati u programu zajedno s klaunesom Pemzlom Žm (Nikolinom Manojlović –Vračar).
Poduka u informacijskoj pismenosti „Osobni knjižničar“ namijenjena članovima Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije održat će se u Knjižnici na 1. katu s početkom u 11.00 sati. Uz voditelja programa, knjižničara Petra Lukačića, oni će učitie kako pretraživati i vrednovati informacije na internetu.
U Dječjem odjelu s početkom u 10.00 sati održat će se podjela nagrada najuspješnijim sudionicima ljetnog kviza znanja „Provjeri svoj eko IQ“. Kviz se provodio u srpnju i kolovozu na web stranici knjižnice, a u okviru projekta Zelena knjižnica. Cilj kviza bio je da djeca nauče pretraživati informacije na različitim medijima te da ih se potakne na razmišljanje o zaštiti okoliša.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice