Program Pričaonice za bebe i malu djecu do 3 godine ocijenjen vrlo uspješnim – Knjižnica dogovorila nove teme

26. siječnja 2018.

Pričaonice za bebe i malu djecu do 3 godine program je Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica kojim se promiče rana pismenost, odnosno stvaranje okruženja u kojem će dijete zavoljeti knjigu i čitanje od najranije dobi. Namijenjen je roditeljima s malom djecom do tri godine, a održava se jednom mjesečno uz stručno vodstvo odgajatelja, knjižničara i povremeno liječnika te logopeda. Krajem ove godine obilježit će se deset godina održavanja programa, a interes roditelja s malom djecom već dugi niz godina vrlo je visok.  

         Svake treće subote u mjesecu Čitaonica tiska u koprivničkoj knjižnici predviđena je za druženje obitelji s malom djecom uz pjesmice, priče, igre i aktivnosti na određenu temu. U 2017. godini održano je 9 susreta s ukupno 677 posjeta ili prosječno 75 posjeta po susretu. Teme u 2017. bile su vezane uz istraživačke igre, emocije djeteta, igre uz pokret i brojalice za poticanje govora, interaktivnu slikovnicu, govorno-jezični razvoj djeteta, tjelesne aktivnosti, razvoj senzomotorike, zdravu prehranu te utjecaj novih medija na razvoj djeteta. 

        Odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta roditeljima daju mnoga iskustva iz prakse, kako pričati priču, čitati slikovnicu, koje pjesmice za koju dobi i u kojoj prigodi, ali i iskustva iz prakse na sve druge teme. U jednoj pričaonici sudjelovala je i logopedinja Maja Krušić, a knjižničari na svakom susretu preporučuju slikovnice, glazbene CD-e, audio priče i priručnike za roditelje na zadanu temu. Roditelji ocijenjuju ovaj program kao vrlo uspješan jer većinu  sadržaja mogu primijeniti na odgoj djeteta. Izrazili su želju da se program odvija češće. 

        S odgajateljicama, Marijom Sesvečan i Gordanom Bontom, dogovorene su teme za tekuću godinu. Neke od njih u 2018. su  teme vezane uz zdravstvene navike, opuštanje djece, istraživačke aktivnosti, razvoj govora, obitelj i zajedništvo i glazbene igre, a planira se ponoviti suradnja sa stručnim suradnicima logopedima i liječnicima kako bi se roditelji nastavili sustavno usmjeravati na pravilan odgoj i kako bi dobili ideje s kojima i sami mogu potaknuti dijete na čitanje od najranije dobi.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice