Priznanje za stručni rad u knjižničarstvu Kristianu Ujlakiu

19. lipnja 2012.

Još jedno priznanje stiglo je ovih dana u Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ Koprivnica. Kristian Ujlaki, koordinator Stručno-znanstvenog odjela, stekao je zvanje višeg knjižničara rješenjem Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Svojim dosadašnjim radom zadovoljio je visoke kriterije za ovo napredovanje u struci, koji se zasnivaju na postignućima u stručnom radu u knjižnici i knjižničnom sustavu, obrazovnoj i promotivnoj djelatnosti, radu na projektima i programima, cjeloživotnom obrazovanju, objavljivanju radova, predavanjima i srodnim poslovima, radu u stručnim tijelima i knjižničarskim udrugama te dobivenim priznanjima i nagradama.

Kristian Ujlaki diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te dodiplomski studij knjižničarstva na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od 1999. godine radi u Knjižnici i čitaonici «Fran Galović» u Koprivnici na poslovima katalogizatora-klasifikatora, a od 2004. voditelj je Stručno-znanstvenog odjela. Studijske boravke imao je u Finskoj kao član hrvatskog tima za pružanje on-line usluge «Pitajte knjižničare» (2003.), te u Danskoj kao član tima koprivničke knjižnice na razvijanju usluge za slijepe i slabovidne osobe (2006.). Objavljuje stručne članke u «Svesku» – glasilu lokalnih društava knjižničara i u „Vjesniku bibliotekara Hrvatske“. Aktivno je sudjelovao s izlaganjima na stručnim skupovima u Pitomači (2005.), Koprivnici, Plitvičkim Jezerima (2006.), Čakovcu i Mariboru (2007.), Milanu (Italija) te Gothenburgu (Švedska). Predavač je u Centru za stalno stručno usavršavanje knjižničara.

Ovo je treće stručno napredovanje u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ nakon što su 2008. stekle zvanje višeg knjižničara Ljiljana Vugrinec i zvanje knjižničarskog savjetnika Dijana Sabolović-Krajina.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice