Princeza na kraju svijeta – projekt inovativnog i kreativnog poticanja čitanja kod djece u digitalnom okruženju

29. lipnja 2018.

U subotu, 12. svibnja 2018. održana je prva, a 2. lipnja 2018. druga u nizu radionica u sklopu projekta „Princeza na kraju svijeta – inovativno i kreativno poticanje čitanja djece u digitalnom okruženju“. Radi se o projektu kojim se na inovativan i kreativan način potiče interes za čitanje, razvijanje čitateljskih potreba i navika djece od njihove rane dobi korištenjem digitalnih tehnologija. Također ovim projektom potiče se razvoj kreativnosti i inovativnosti kroz multidisciplinarno iskustveno učenje kod djece. Teme su odabrane kombinacijom lokalnih i univerzalnih motiva sa svrhom da kroz slobodnu interpretaciju djeca upoznaju legende svojega kraja, ali i usvoje osnovne elemente bajke. Ovaj projekt financiran je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Koprivnice i Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Radionice su osmišljene tako da djeca na poticaj voditeljice Ivane Kranželić tijekom radionice čitaju priče i legende iz zavičajne mitologije, prepričavaju ih i o njima razgovaraju. Likovi i priče koje upoznaju postaju im inspiracija za stvaranje vlastitih likova i njihovih priča koje zatim kreativno i literarno oblikuju. U završnom dijelu radionice djeca uče digitalno obrađivati slikovni i tekstovni materijal, te nastale likove i priče oblikovati u digitalnu slikovnicu, koja je završni proizvod svake radionice.

Prvu digitalnu slikovnicu nastalu na prvoj radionici s temom „Čarobnjak Gordon“ možete pročitati i poslušati na sljedećoj poveznici: https://read.bookcreator.com/fgzs9wG4DeT8E62INi8yX0THiez2/p7Q7PKgQQwCuwQg69nM29w.

Iduća kreativno-literarna radionica izrade digitalne slikovnice s temom „Dravski vilenjak“ održat će se u srijedu, 4. srpnja 2018. od 10.00 do 12.00 sati u dvorištu Knjižnice i Kina ili u sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ u slučaju lošeg vremena. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice