Pričaonica za bebe i malu djecu

20. svibnja 2011.

„Moj krevet od oblaka“

– Kako umiriti dijete prije spavanja?

U subotu 16. travnja 2011. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine pod nazivom „Moj krevet od oblaka“ – Kako umiriti dijete prije spavanja?. Voditeljice pričaonice bit će odgajateljice iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Marija Sesvečan i Gordana Bonta.
Roditeljima će se prezentirati aktivnosti kojima mogu djeci pružiti osjećaj da je voljeno, zbrinuto, kako ih upoznati sa pravilima ponašanja te ih postepeno uvoditi u poštivanje istih, poticati ih na izražavanje svojih potreba, misli i osjećaja. Razgovarat će se o tome kako stvoriti dobre navike prije spavanja, koje priče oslobađaju djecu duhovne i tjelesne napetosti, kako smiriti bebu gibanjem i dodirom. Knjižničarka Jasminka Vajzović prezentirat će priručnike za roditelje na tu temu, glazbene CD-e za opuštanje kao i zbirke uspavanka i priča za laku noć.

Pričaonica će se održati u tri termina. Za djecu od 6 do 18 mjeseci program će se održati u vremenu od 9.30 do 10.15, za djecu od 18 mjeseci do 2,5 godine od 10.30 do 11.15 sati i za djecu od 2,5 do 3 godine od 11.30 do 12.15 sati u Čitaonici tiska na 1. katu.

Pričaonica za bebe i malu djecu provodi se u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ s namjerom pružanja stručne i savjetodavne pomoći roditeljima u kvalitetnom provođenju vremena s djetetom te stjecanja navike dolaska u knjižnicu od najranije dobi. To je prigoda za razmjenu iskustva među roditeljima, a mališanima za igru i druženje s vršnjacima. Ono što je bitno za ovaj program je da je istovremeno namijenjen i djeci i roditeljima, kao i sustavan pristup ranom odgoju. Zbog velikog interesa mole se roditelji da dođu u točno određeno vrijeme kako bi se program mogao održati u predviđenom terminu.

Roditelji, bebe i mala djeca vidimo se u koprivničkoj knjižnici!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice