Pričaonica za bebe i malu djecu „Dodirni me, osjeti me“ – taktilna slikovnica

24. travnja 2014.

Pričaonica za bebe i malu djecu „Dodirni me, osjeti me“ – taktilna slikovnica održat će se u subotu, 26. travnja 2014. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u Čitaonici tiska (1. kat).
Voditeljice pričaonice su odgojiteljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta. Roditelji i djeca biti će upoznati s mogućnostima poticanja djeteta na uočavanje različitosti u okolini, razvijanja radoznalosti, čitanja od najranije dobi i opažanja svim osjetilima. Knjižničarka Danijela Petrić roditeljima će prezentirati priručnike iz bogate zbirke savjetnika za roditelje kao i taktilne slikovnice.
Pričaonice se održavaju u tri termina. Za djecu od 6 do 18 mjeseci program će se održati u vremenu od 9.30 do 10.15, za djecu od 18 mjeseci do 2 godine od 10.30 do 11.15 sati i za djecu od 2 do 3 godine od 11.30 do 12.15 sati u Čitaonici tiska na 1. katu. Kako bi se izbjegle gužve zbog velikog interesa, a u cilju dobrog osjećaja i komocije svakog djeteta, ograničen je broj posjeta djece jednoj grupi, dok će se ostali zainteresirani moći pridružiti narednoj grupi. Zahvaljujemo se na razumijevanju.

Pričaonica za bebe i malu djecu provodi se u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ već 5 godina s namjerom pružanja stručne i savjetodavne pomoći roditeljima te stjecanja navike redovitog dolaska u knjižnicu. Bitno je istaknuti da se tim programom nastoji skrenuti pozornost roditeljima na važnost poticanja rane pismenosti odnosno stvaranja poticajnog okruženja u kojem će dijete zavoljeti knjigu i čitanje.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice