Pričaonica za bebe i malu djecu

20. svibnja 2011.

„Bila jednom jedna mišica…“ – Kako pričati priče?

U subotu 21. svibnja 2011. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine pod nazivom „Bila jednom jedna mišica…“ – Kako pričati priče?. Voditeljice pričaonice bit će odgajateljice iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Marija Sesvečan i Gordana Bonta. U pričaonici će se govoriti o tome kako priče utječu na razvoj govora kod djeteta (artikulacija, rječnik, jezik), razvoj komunikacijskog sustava (verbalna, neverbalna i simbolička komunikacija), mogućnost primanja, doživljavanja i razumijevanja poruka, bogaćenje dječje mašte te kako navikavati djecu na aktivno slušanje. Voditeljice će kroz aktivnosti prezentirati kako pričati priče djetetu u određenoj dobi. Knjižničarka Danijela Petrić predstavit će roditeljima priručnike na tu temu te kako odabrati dobru slikovnicu za svoje dijete.
Pričaonica će se održati u tri termina. Za djecu od 6 do 18 mjeseci program će se održati u vremenu od 9.30 do 10.15, za djecu od 18 mjeseci do 2,5 godine od 10.30 do 11.15 sati i za djecu od 2,5 do 3 godine od 11.30 do 12.15 sati u Čitaonici tiska na 1. katu.

Pričaonica za bebe i malu djecu provodi se u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ s namjerom pružanja stručne i savjetodavne pomoći roditeljima u kvalitetnom provođenju vremena s djetetom te stjecanja navike dolaska u knjižnicu od najranije dobi. To je prigoda za razmjenu iskustva među roditeljima, a mališanima za igru i druženje s vršnjacima. Ono što je bitno za ovaj program je da je istovremeno namijenjen i djeci i roditeljima, kao i sustavan pristup ranom odgoju. Zbog velikog interesa mole se roditelji da dođu u točno određeno vrijeme kako bi se program mogao održati u predviđenom terminu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice