Pričaonica za bebe i malu djecu

16. rujna 2013.

Kutić za slikovnice i pričanje priča – Kako ga urediti kod kuće?

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u subotu, 21.9.2013. godine održat će se Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine pod nazivom „Kutić za slikovnice i pričanje priča – Kako ga urediti kod kuće?“. Voditeljice pričaonice bit će odgojiteljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta i knjižničarka Danijela Petrić.

S roditeljima će se razgovarati što i kako čitati djeci, a roditelji će moći čuti i vidjeti ideje kako urediti kutić slikovnica kod kuće. Ideja za ovu pričaonicu je potekla iz knjižnica u Meksiku gdje se provodi program „Bebeteca“. Cilj tog programa je informiranje roditelja o dobrim knjigama te kako stvoriti poticajnu atmosferu za čitanje kod kuće.
Zbog velikog interesa promijenjen je model izvođenja programa. Pričaonica će se održati u tri termina. Za djecu od 6 do 18 mjeseci program će se održati u vremenu od 9.30 do 10.15, za djecu od 18 mjeseci do 2 godine od 10.30 do 11.15 sati i za djecu od 2 do 3 godine od 11.30 do 12.15 sati u Čitaonici tiska na 1. katu. Kako bi se izbjegle gužve zbog velikog interesa, a u cilju dobrog osjećaja i komocije svakog djeteta, ograničen je broj posjeta djece jednoj grupi, dok će se ostali zainteresirani moći uključiti narednoj grupi. Zahvaljujemo se na razumijevanju.

Pričaonica za bebe i malu djecu provodi se u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ s namjerom pružanja stručne i savjetodavne pomoći roditeljima u kvalitetnom provođenju vremena s djetetom te stjecanja navike dolaska u knjižnicu od najranije dobi. To je prigoda za razmjenu iskustva među roditeljima, a mališanima za igru i druženje s vršnjacima. Ono što je bitno za ovaj program je da je istovremeno namijenjen i djeci i roditeljima, kao i sustavan pristup ranom odgoju.
Roditelji, bebe i mala djeca vidimo se u koprivničkoj knjižnici!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice