Prevencija moždanog udara

17. listopada 2019.

U srijedu, 23.10.2019. u 18.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu koprivničke knjižnice održat će se zdravstveno predavanje na temu „Prevencija moždanog udara“ koje će održati dr. Juraj Poje i Gabrijela Šimunić, bacc. sest. 

Moždani udar drugi je uzrok smrtnosti i vodeći uzrok invalidnosti u svijetu zbog čega predstavlja globalni zdravstveni problem. Najznačajniji elementi za smanjenje broja oboljelih su prevencija i kontrola rizičnih čimbenika. Rizični čimbenici su: povišeni srčani tlak, konzumacija cigareta, povišene masnoće u krvi te neregulirana tjelesna težina. Uz navedeno, rano prepoznavanje znakova moždanog udara, ključno je za bolje mogućnosti liječenja. O svemu navedenom više će pričati o tome dr. Juraj Poje zaposlen u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek.

Važno je napomenuti da se ove godine obilježava deseta godišnjica Dana prevencije moždanog udara pod vodstvom bacc.sest. Gabrijele Šimunić, koja će na predavanju nešto više reći o istom. 

Kao oblik prevencije i poticanja na promišljanje o samom problemu održat će se ovo zanimljivo predavanje te stoga pozivamo sve zainteresirane da se odazovu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice