Pregled održanih događanja u srpnju i najava za kolovoz

2. kolovoza 2019.

Srpanj je iza nas, mnogi su se već odmorili na godišnjim odmorima, a neki se tek spremaju što znači da su kao i inače tijekom ljeta u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica vrlo velike gužve. Samo je u srpnju Knjižnicu posjetilo oko 6000 korisnika, dok je kroz ruke knjižničara prošlo više od 23 000 knjiga, filmova i druge knjižnične građe koju su Koprivničanci posudili ili vratili. Mnogi su odlučili i posjetiti neko od događanja koje su knjižničari pripremili za ovo ljeto, a od kojih je većina u znaku 50. obljetnice slijetanja misije Apollo 11 na Mjesec!

U Dječjem odjelu održane su 4 kreativne radionice sa 73 posjete:  „Zatvori oči i pogledaj u zvijezde“ u suradnji s Udrugom slijepih „Koprivničko-križevačke županije“, tijekom koje su videća djeca s ciljem senzibilizacije zaigrala dobro poznate društvene igre, ali na potpuno drugačiji način – koristeći sva osjetila osim vida. Kreativna pričaonica „Povijesni let na Mjesec“ tijekom koje se pričalo o Mjesecu, svemiru, letjelicama, astronautima, a voditelj je bio Hrvoje Petrić; kreativna radionica „Letjelice“ pod vodstvom Darka Markića tijekom koje su polaznici tehnikom tuša crtali letjelice te plesna radionica „Ples s malim zvijezdama“ u okviru koje nas je rasplesala Marina Tomac Rojčević i osvrnula se na važnost plesa i pokreta za fizičko i za psihičko zdravlje pojedinca. Održan je i susret dječjeg čitateljskog kluba „Čituljko“ sa 6 posjeta na kojem su članovi raspravljali o pročitanim stripovima, a za sljedeći susret u rujnu, čitaju se najdeblje knjige iz Dječjeg odjela.

Od programa informacijsko-informatičke edukacije održana je Radionica robotike na kojoj se okupilo 15 malih programera, a programirali su pod budnim okom našeg stalnog volontera, studenta Matije Kolarića. Održane su i individualne edukacije o micro:bitovima i korisnim web alatima u Dječjem odjelu u okviru Digitalnog četvrtka u dva termina, za 5 korisnika.

Krajem školske godine započela je i Olimpijada čitanja 2019. koja se nastavlja sve do kraja kolovoza, a u kojoj sudjeluju učenici svih 3. razreda koprivničkih osnovnih škola. Do sada je sudjelovalo 195 učenika, s ukupno 857 pročitanih knjiga.

Za odrasle je početkom srpnja održano prvo ovogodišnje ljetno izdanje TEDxKoprivnicaLibrarya koje je okupilo 30 Koprivničanaca uz video projekcije TED govora tematski vezanih uz svemir. Krajem srpnja na terasi Le Petit Caféa družili su se članovi Čitateljskog kluba „Između redaka“ koji su ovoga puta čitali publicističke naslove po vlastitom izboru, a izbor je bio odličan jer smo malo bolje upoznali Mona Lisu, Rajka Grlića i Brunhilde Pomsel, prokomentirali Vedranu Rudan te naučili nešto više o tome kako se suprotstaviti autoritetu iluzije kako bismo izbjegli dramu, nerazumijevanje i sukobe. U okviru programa „Kreativnost i različitost“, a u suradnji s Udrugom za osobe s intelektualnim teškoćama „Latica“ održana je kreativna radionica na kojoj su članovi kluba pomoću različitih kreativnih tehnika vrlo uspješno stvarali priče.

Posljednje subote u ljetnim mjesecima rezervirane su za Ljetne tržnice knjiga tako da su do sad održane dvije.

U kolovozu 2019. za djecu je na rasporedu Jezična pričaonica „Pričamo francuske priče“. Voditeljica je Ana Maltarić, a održat će se u ponedjeljak, 12.8.2019. u Dječjem odjelu s početkom u 18.00 sati.

U petak, 23.8.2019. u 10.00 sati održat će se  Radionica robotike. Voditelj je Matija Kolarić, a okupljanje djece osnovnoškolske dobi je u 10.00 sati u Čitaonici tiska, 1.kat.

Zelena radionica „Mali vrtlari“ održat će se u petak, 30.8.2019 u 10.00 sati u dvorištu Kina i Knjižnice. Voditeljica je Nataša Njegovec, a djeca će imati prilike razgovarati o hortikulturi i zasaditi biljke.

U radno vrijeme Dječjeg odjela kao i svoje slobodno vrijeme, korisnici popunjavaju edukativni online kviz znanja „Planeti, zvijezde i galaksije“dostupan na

Kategorije

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice