Predstavnice koprivničke knjižnice na Svjetskom knjižničarskom i informacijskom kongresu u Wroclawu

21. kolovoza 2017.

    U organizaciji IFLA-e, Međunarodnoga saveza knjižničarskih društava i ustanova, i ove godine održava se jedinstveni Svjetski knjižničarski i informacijski kongres, na kojem i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica ponovo ima svoje predstavnike. Kongres se održava u Wroclawu, Poljska, od 19. – 25. kolovoza 2017., a tema je “Knjižnice. Solidarnost. Društvo.”

    Predstavnice koprivničke knjižnice među čak 3100 knjižničara, informacijskih i drugih stručnjaka, predstavnika 122 zemlje iz cijeloga svijeta, diplomirane su knjižničarke Odjela za odrasle i Dječjeg odjela – Maja Krulić Gačan i Ida Gašpar, a Maja Krulić Gačan održat će i izlaganje na temu: “Kriza profesionalnog identiteta ili prilika za osobni razvoj: iskustvo knjižničara informatora“.

U svom radu koji će biti prezentiran na svjetskom Kogresu Maja Krulić Gačan stavlja naglasak na raskorak koji se javlja između tradicionalnog poimanja posla knjižničara – tj. pružanje referentnih i informacijskih usluga usmjerenih uglavnom na rad s knjižničnim zbirkama i pružanje informacija o knjižničnoj građi – u odnosu na suvremenu svakodnevnu praksu knjižničarskog posla gdje su u središtu svih zbivanja u knjižnici, pa tako i u fokusu samih knjižničara, sve više zapravo sami korisnici i odgovaranje na njihove stvarne životne potrebe.

    Sudjelovanje koprivničkih knjižničarki na svjetskom Kongresu IFLA-e i ove godine, osim same Knjižnice,  financijski podupire Ministarstvo kulture RH kojem se Knjižnica i ovim putem zahvaljuje na podršci.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice