PREDSTAVLJEN PRIRUČNIK „IGRAJMO SE! ČITAJ MI!“

22. ožujka 2012.

U srijedu 21. ožujka 2012. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održano je predstavljanje nove knjige u izdanju Knjižnice, priručnika Igrajmo se! Čitaj mi!: Priče, igre i pjesmice za bebe i malu djecu: Preporuke roditeljima za poticanje rane pismenost. Na predstavljanju su o priručniku govorile autorice Danijela Petrić, Marije Sesvečan i Gordana Bonta, recenzentica Natalija Kušek i glavna urednica Dijana Sabolović-Krajina.
Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica od 2008. godine provodi program za poticanje rane pismenosti „Pričaonica za bebe i malu djecu do tri godine“. Voditeljice programa, ujedno i autorice Priručnika, svoja su bogata iskustva u radu s djecom pretočile u ovu vrijednu publikaciju. Priručnik na jednostavan i sažet način, veselo dizajniran i uz mnoštvo fotografija koje su nastale tijekom Pričaonica obrađuje teme vezane uz govor, igru, komunikaciju, brigu o zdravlju, kreativnost, istraživanje, dijete i obitelj te suočavanje s problemskim situacijama. Odgajateljice s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom predškolske dobi Marija Sesvečan i Gordana Bonta sastavile su preporuke aktivnosti za djecu prilagođene njihovoj dobi (do 2 godine i od 2 do 3 godine) i korisne poruke roditeljima, a knjižničarka Danijela Petrić sastavila je preporuke kvalitetnih priručnika za roditelje te slikovnica i glazbenih CD-a za djecu vezanih uz određenu temu.
Cilj je priručnika pomoći roditeljima u odgoju i poticanju čitalačkih navika kod djece od najranije dobi i to na djeci najprihvatljiviji i najljepši način – kroz igru. Osim toga, želja je približiti knjižnične aktivnosti što širem krugu roditelja i ukazati na vrlo važnu ulogu knjižnice kao partnera i suradnika u odgoju djeteta.
Oblikovanje ove publikacije potpisuje koprivnički dizajner Alen Pavlović (Artra d.o.o.), lekturu i korekturu Maja Gačan, a tisak Superprint d.o.o.
Knjiga se u Koprivnici može kupiti u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ (od 8 do 15 sati u Tajništvu) i „Šarenom dućanu“ po cijeni od 59 kuna.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice