Predstavljen diplomski rad Barbare Kokot “Gradska knjižnica i multimedijalni centar u Koprivnici”

5. listopada 2012.

Mlada koprivnička arhitektica Barbara Kokot predstavila je u srijedu, 3. listopada 2012. u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica svoj diplomski rad – idejni projekt nove gradske knjižnice i multimedijalnog centra u Koprivnici.
Predstavljanje je održano u okviru ciklusa tribina Agora 21, u sklopu tematiziranja potreba i priprema za realizaciju nove zgrade gradske Knjižnice u Koprivnici, a prisustvovalo mu je tridesetak posjetitelja – knjižničara, arhitekata, predstavnika grada Koprivnice i gradskih kulturnih ustanova, članova različitih udruga te drugih zainteresiranih građana koji su s velikom pažnjom i vrlo zainteresirano pratili zanimljivo izlaganje autorice.
Barbara Kokot rođena je 1985. u Koprivnici, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je 2012. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s idejnim projektom “Gradska knjižnica i multimedijalni centar u Koprivnici” pod mentorstvom arhitekta Marijana Hržića. Iza sebe već ima objavljen studentski rad u sklopu izložbe “Socijalizam i modernost” u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.
Njen diplomski rad predstavlja integraciju nove knjižnice s multimedijalnim centrom u cjelinu koja bi potaknula daljnji kulturni razvoj Grada Koprivnice, kao novi gradski centar namijenjen svim uzrastima i profilima korisnika u svrhu razvoja Koprivnice kao kulturnog središta šire regije.
Kvadraturom i predviđenim mogućnostima objekta, kao i njegove okolice, mlada arhitektica vrlo je promišljeno i do detalja razrađeno uspješno predvidjela potrebe u knjižničnoj djelatnosti, ali i u kulturi i u obrazovanju u gradu uopće, kao i u razvoju djelovanja civilnoga društva u Koprivnici, i to ne samo u neposrednoj budućnosti, već za 50-ak godina unaprijed.
Iako je njen idejni projekt tek eksperimentalnog karaktera, fascinira zrelost i studioznost kojim je autorica pristupila njegovom osmišljavanju i izvedbi. Od naše mlade sugrađanke, diplomirane arhitektice Barbare Kokot, posve sigurno možemo očekivati još puno dobrih projekata od kojih će neki, vjerujemo, doživjeti svoje ostvarenje i u našem gradu te time konkretno pridonijeti još većoj kvaliteti života svih nas.
Maketa rješenja “Gradske knjižnice i multimedijalnog centra u Koprivnici” izvedena kao dio diplomskog rada Barbare Kokot može se razgledati u izlogu Knjižnice do 9.10.2012.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice