Predstavljanje zbirke priča Vladimira Jakopanca

9. rujna 2015.

Svoju će novu zbirku priča Vladimir Jakopanec koprivničkoj publici predstaviti u srijedu 9. rujna 2015. godine u 19 sati na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Omara je zbirka od 13 priča koje su nastajale u razdoblju od 25 godina, a objavljena je u nakladničkoj kući Redak iz Splita. Dio je priča nastao u Hrvatskoj prije 1987. kada je autor ovdje živio, dok je drugi dio nastao poslije 1987. u Australiji, na autorovoj novoj adresi. Tematski su vezane uz neke uzbudljive suvremene događaje s ruba društvene zbilje tih posve oprečnih političkih i socijalnih sredina. Radnja naoko nepovezanih pripovijetki ima svoj zajednički nazivnik u meteorološkoj, a zapravo, psihološkoj odrednici omare, sparine, teškog zraka, koja u bitnom uvjetuje način ljudskoga ponašanja.

Vladimir Jakopanec rođen je na Voći u srcu Hrvatskog Zagorja, a odrastao u Koprivnici usvojivši tako, po vlastitom kazivanju, ono najbolje od Zagorja i Podravine. Do sada su mu objavljene dvije zbirke pjesama i roman U zamci Nefretitis koji je već predstavljen koprivničkoj publici.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice