PREDSTAVLJANJE ZBIRKE POEZIJE „MACBETH NA FAJRUNTU“ ERNESTA FIŠERA

7. travnja 2014.

U srijedu 9. travnja 2014. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske Varaždin organizira predstavljanje zbirke poezije „Macbeth na fajruntu“ pjesnika, književnika, likovnog kritičara i publicista Ernesta Fišera.
Osim autora, o knjizi će govoriti prof. dr. sc. Joža Skok i dr. sc. Mario Kolar, a uglazbljene će stihove otpjevati Dragutin Novaković Šarli.
Ernest Fišer rođen je 2. svibnja 1943. godine u Zagrebu. Član je Društva hrvatskih književnika od 1969. godine, dugogodišnji je član Matice hrvatske, jedan od obnovitelja rada njenih ogranaka u Čakovcu i Varaždinu, a od 1994. je i predsjednik varaždinskog Ogranka Matice hrvatske. Član je Hrvatskoga novinarskog društva i redovni član Družbe “Braća hrvatskog zmaja”.
Macbeth na fajruntu nova je zbirka sabranih pjesama na kajkavštini. U ovoj knjizi, Fišer se vraća svojim kajkavskim korijenima i na nov način komunicira o i sa svijetom otkrivajući svoj pjesnički identitet.
„Fišer je jedno od najznačajnijih imena kajkavskog izraza kojeg nazivamo modernim. Zbirka se pojavila nakon njegove knjige kajkavskih eseja u kojoj je dao analizu postojećeg tadašnjeg stanja u kajkavskom izrazu 70-tih godina. Fišer je pokazao kako se kajkavski može pisati u jednom modernom stihu i duhu. On je u kajkavsku poeziju unio pjesmu i prozu. Fišer pripada krugu autora koji modernizira poetski izraz. Njegove teme nisu samo zavičajne. Zavičaj je za njega prostor u kojem se zbiva osobna ljudska drama, njega kao pjesnika, ali i njegovih suvremenika.“ ističe prof. dr. sc. Joža Skok.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice