Predstavljanje Zadruge za etično financiranje i projekta osnivanja prve etične banke u Hrvatskoj

4. rujna 2016.

U srijedu, 7.9.2016. u 18.00 sati u Čitaonica tiska Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica održat će se predstavljanje Zadruge za etično financiranje i projekta osnivanja prve etične banke u Hrvatskoj u suradnji s Udrugom UZOR Hrvatske.

Zadruga za etično financiranje (ZEF) je pravna osoba osnovana s ciljem stvaranja preduvjeta za osnivanje prve hrvatske etične banke te povezivanja, umrežavanja i udruživanja pravnih i fizičkih osoba diljem Hrvatske u cilju ostvarivanja zajedničkih ekonomskih i socijalnih interesa lokalnih zajednica. Glavni cilj Zadruge za etično financiranje je osnažiti društveno poduzetništvo na području Republike Hrvatske te ponuditi drugačiji model bankarskog sustava uvođenjem etičnog bankarstva, modela koji u Europi i svijetu postoji već dugi niz godina. 

Demokratičnost vlasništva i upravljanja, transparentnost poslovanja, ekološka i društvena odgovornost te reinvestiranje najvećeg dijela dobiti natrag u zajednicu najvažniji su principi etičnog bankarstva, čije provođenje omogućuje upravo institucija etične banke koju Zadruga za etično poslovanje osniva u Hrvatskoj. Predstavljanje će voditi Silvana Vujnović, buduća članica Upravnog odbora etične banke, koja će prisutnima objasniti što je to Zadruga za etično financiranje i kako djeluje, na koji način se mogu priključiti, približiti im područja djelovanja Zadruge i ciljeve koje želi postići te projekte u koje želi ulagati. 

Etične banke u cijelome svijetu postaju sve važniji instrument održivog razvoja i trenutačno predstavljaju najstabilniji i najpouzdaniji dio društvenog napretka i održivosti. Cilj etičnih banaka je rad za zajedničko dobro kroz odgovorno upravljanje zajedničkim resursima lokalnih zajednica te stavljanje tih resursa u službu poticajnog i razvojnog financiranja projekata obrtnika, malih i srednjih poduzeća, poljoprivrednika, udruga civilnog sektora i svih onih koji doprinose razvoju i stvaranju nove vrijednosti u svojim sredinama.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice