PREDSTAVLJANJE ROMANA „ZA BARBARU“ U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE U KOPRIVNICI

18. rujna 2012.

U srijedu, 26.9.2012. u 13.00 sati u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje romana Ružice Schmid Bistrović “Za Barbaru”.
Radnja romana zbiva se u Koprivnici i Slavoniji u drugoj polovici 19. i prvoj polovici 20. stoljeća. Na 480 stranica autorica opisuje raspad feudalnog društva i jedne plemićke obitelji kroz tragedije uzrokovane najčešće porocima. Događaji su puni dramatike i emocija. Nekoliko ubojstava, suđenje nevinom, ljubavne drame, odnosi medu članovima obitelji, ispovijed umirućega (stvarnog ubojice koji je trinaest godina šutio, a nevini je robijao), život i sudbina jedne prostitutke itd. čine roman uzbudljivim i napetim štivom.
Ovu fabulu čini još zanimljivijom činjenica da su prototipovi junaka uzeti iz stvarnog života, a vezani su djelomično uz Koprivnicu i njezinu okolicu.
Autorica živi godinama u Njemačkoj. Rođena je u Novoj Bukovici blizu Slatine, a njezin otac Pavle Bistrović zavičajni je pjesnik, kao i njegova sestra Barbara, po kojoj roman nosi naziv, a čiji je izvorni tekst osnova ovog romana.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice