Predstavljanje romana Vladimira Jakopanca „ U zamci Nefretitis“

14. studenoga 2013.

U srijedu, 20.11.2013. u 19.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel) koprivničkoj će publici biti predstavljen roman Vladimira Jakopanca „U zamci Nefretitis“.
Tema romana, koji je prije nekoliko mjeseci objavila nakladnička kuća Galeria iz Melbournea, život je hrvatskih iseljenika u Australiju početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, odnosno početkom Domovinskog rata u Hrvatskoj. Sve je garnirano u zanimljivu i kompliciranu ljubavnu priču, s ponešto kriminalističkih sekvenci.
„Romanom koji se čita u jednom dahu Jakopanec će ukazati na neke od psiholoških i društvenih zamki koje čekaju emigranta u prekomorskim zemljama, a koje ponekad mijenjaju čovjeka do neprepoznatljivosti. Kroz život Brune Granželića, hrvatskog restauratora u jednoj od najvećih australskih galerija, Jakopanec nas nenametljivo upoznaje i s nekim od najvećih djela likovne i glazbene umjetnosti. Na kraju će njegova priča iz mnoštva napetih ljubavnih i kriminalističkih situacija doživjeti posve neočekivani kraj“ (iz bilješke o knjizi).
Vladimir Jakopanec rođen je u Gornjoj Voći, a od četvrte godine živi u Koprivnici (Miklinovcu). Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je engleski i hrvatski jezik te teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Godine 1987. emigrira s obitelji u Melbourne, gdje osniva vlastiti studio za restauriranje i reprodukciju pozlaćenih antikviteta. Aktivno sudjeluje u kulturnom životu hrvatske zajednice u Austrliji. Uz svoj stalni posao predaje i hrvatski jezik u Keysboroughu.
Roman će predstaviti prof. Zdenka Matijaš, odlomke iz romana pročitat će Edita Šestak, a glazbeni broj izvest će Vladimirov brat Željko Jakopanec. Autor će pripremiti i kratku slikovnu prezentaciju o mjestu radnje romana – Australiji s posebnim osvrtom na Melbourne, grad koji je Svjetska turistička organizacija već treći puta zaredom proglasila gradom u kojemu se živi najbolje na svijetu.
Knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice