PREDSTAVLJANJE ROMANA TORANJ KISELIH JABUKA LUDWIGA BAUERA

12. ožujka 2014.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s nakladničkim kućama Šareni dućan iz Koprivnice i Fraktura iz Zaprešića organizira predstavljanje najnovijeg romana Ludwiga Bauera Toranj kiselih jabuka. U srijedu 19. 3. 2014. godine u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica o romanu će uz samog autora govoriti Lidija Dujić i Seid Serdarević.
Ludwig Bauer rodio se 1941. u Sisku. Diplomirao je slavistiku u Zagrebu, a školovanje nastavio u Bratislavi i Pragu. Bavio se prevođenjem stručnih djela i beletristike, bio je profesor i učitelj u Zagrebu, Londonu i Washingtonu, glavni urednik izdavačke kuće Globus i književnog časopisa Naša knjiga, analitičar javnoga mnijenja i propagandist, profesionalni vozač, scenarist, istraživač interkulturnih pitanja i kolumnist.

Objavio je više uspješnica za djecu, a posebno je ugledan kao romanopisac. Do sada je objavio romane Trag u travi, Trik, Dokaz da je zemlja okrugla, Biserje za Karolinu, Partitura za čarobnu frulu, Prevođenje lirske poezije – Romanetto Buffo, Don Juanova velika ljubav i mali balkanski rat, Kratka kronika porodice Weber, Zapisi i vremena Nikice Slavića, Patnje Antonije Brabec, Zavičaj, zaborav, Karusel te posljednji Toranj kiselih jabuka. Za roman Zavičaj, zaborav osvojio je prestižnu nagradu Meša Selimović za najbolji roman, nagradu Fran Galović za najbolje književno djelo zavičajne tematike i nagradu Kiklop za najbolji roman u 2011. godini.

Toranj kiselih jabuka malo je remek-djelo ovog pisca kroz koje se mnogo bolje razumiju njegovi prethodni nagrađivani romani Kratka kronika porodice Weber, Zavičaj, zaborav, Biserje za Karolinu i Karusel. Od svih se dosadašnjih Bauerovih knjiga razlikuje po tome što je pripovjedačevo ja autobiografsko. U ovom romanu upoznajemo moćnog i snažnog pripovjedača koji kroz vlastitu sudbinu i sudbinu svoje obitelji ispisuje upečatljivu sliku života u drugoj polovici dvadesetoga stoljeća.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a knjige će se moći kupiti po promotivnim cijenama.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice