Predstavljanje romana «Pozitivna nula» Darka Pere Pernjaka

18. veljače 2009.

U srijedu, 25.veljače 2009. u 19 sati u Knjižnici i čitaonici «Fran Galović» Koprivnica (Čitaonica tiska na prvom katu) održat će se promocija novog romana koprivničkog književnika Darka Pere Pernjaka «POZITIVNA NULA».

Roman će predstaviti varaždinski književnik i književni kritičar Denis Peričić, koji je u recenziji zapisao: «… Glavni lik se kroz cijeli roman, potaknut početnim zaključkom o apsurdu «pozitivne nule», pokušava izdići iz prevladavajućeg društvenog stava koji uvažava pomirljive stavove, tromost kolotečine i nekritičke odnose. Izlaz iz vlastite nemoguće situacije također pokušava izvesti ispravno ali ne uspijeva se izvući iz klišea «pozitivne nule» koja mu se kao univerzalni obrazac uvijek iznova nameće, ma kako god mislio da mu je izmigoljio. Glavni lik, poput pravog viteza, pobjede posvećuje moralu i zdravom razumu, umjesto plemenitoj djevi, usput vodi borbu protiv zmaja, a zmaj je u stvari karijera, posao, novac; život u ekstazi bez sadržaja…».

Knjigu je objavila Naklada Stanek,Varaždin (2009.), a naslovnu stranicu i ilustracije za 17 poglavlja izradio je poznati koprivnički slikar Ivan Andrašić.

Darko Pero Pernjak rođen je 1967. u Koprivnici. Član je Društva hrvatskih književnika i Ogranka Matice hrvatske Koprivnica. Do sada je objavio pet knjiga i to: Procesija (1996.), Kamengrad (1997.), Vatrogasna zabava (1999.), Somina (2006.) i Slamka spasa (2007).

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice