PREDSTAVLJANJE PRVOG PODRAVSKOG STRIPA, DIGITALIZIRANIH RAZGLEDNICA STARE KOPRIVNICE I POSJET KNJIŽNIČARA INTERLIBERU

3. studenoga 2011.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica nastavlja i u studenome s programima kojima obilježava Mjesec hrvatske knjige 2011.
U srijedu, 9.11.2011. u 18 sati bit će predstavljen prvi strip album o Podravini „Avanture Jože i Jure: epizoda Picoki“ autora Zlatka Imbriovčana i Josipa Povrženića (u Čitaonici tiska na 1. katu).

U četvrtak, 10.11.2011. u 19 sati (Stručno-znanstveni odjel na 2. katu) održat će se tradicionalna Večer sjećanja uz Dan grada Koprivnice „Tako vam je bilo nekoć“ . Ove godine građanima će knjižnica predstaviti svoj najnoviji projekt digitalizacije koprivničkih razglednice pod nazivom „Nostalgija…ljepota…prolaznost“, koji će omogućiti njihovu široku dostupnost putem interneta. Radi se o neprocjenjivom blagu koprivničke kulturne baštine, koji na poseban način govori o našem gradu u posljednjih stotinu godina. U programu sudjeluje voditeljica projekta Josipa Strmečki i Zlatko Ivković, kolekcionar koji je besplatno ustupio ovu zbirku knjižnici za potrebu digitalizacije. Projekt je financijski poduprla Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije. U recitalu poezije posvećenom Koprivnici sudjelovat će polaznici Dramskog studija Ludens teatra pod vodstvom Martine Treščec.
Napominjemo da u petak, 11.11.2011. Knjižnica neće raditi za korisnike radi stručnog posjeta knjižničara Hrvatskom državnom arhivu i Sajmu knjiga Interliber u Zagrebu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice