Predstavljanje novih knjiga u izdanju Nakladničke kuće „Meridijani “ / „Advent u Zagrebu/Advent in Zagreb“ i „UNESCO – Vodič kroz svjetsku baštinu“

16. prosinca 2021.
Nakladnička kuća Meridijani
Nakladnička kuća Meridijani

U srijedu 22. 12. 2021. godine u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje novih knjiga u izdanju Nakladničke kuće „Meridijani“.

Ovom će prilikom Petra Somek i Hrvoje Dečak predstaviti knjige „Advent u Zagrebu/Advent in Zagreb“ i „UNESCO – Vodič kroz svjetsku baštinu“.

„UNESCO – Vodič kroz svjetsku baštinu“ nadovezuje se na knjigu iz 2013., „UNESCO – Sva blaga svijeta“. U međuvremenu je Popis svjetske materijalne baštine narastao na 1121 lokalitet (do kraja 2020.) pa je tako nastala raskošnija, ali i dalje praktična knjiga podnaslova „Najposebnija mjesta na Zemlji“. Kulturna i prirodna raznolikost svijeta, ukoričena ovako na jednome mjestu, djeluje uistinu impozantno i nevjerojatno. Urednica knjige je Petra Somek.

Za dvojezičnu knjigu „Advent u Zagrebu“ na hrvatskom i engleskom, prvu i jedinu o toj atrakciji glavnoga grada Hrvatske, tekst je napisao Hrvoje Dečak, a fotografije snimio Romeo Ibrišević. Knjiga popularno govori o slavljenju došašća i opisuje Advent u Zagrebu te zbog čega je triput zaredom proglašen najboljim u Europi. Dodaci knjizi su: Hrvatski božićni običaji, Zanimljivosti o Zagrebu i Kratka povijest Zagreba i Hrvatske. „Advent u Zagrebu/Advent in Zagreb“ podsjetnik je kako smo živjeli i veselili se prije pandemije i potresa te zalog tome da se lijepa vremena vrate.

Vjerujemo da će posjetitelji uživati u predstavljanju ovih impozantnih knjiga, a moći će se kupiti, kao i druga izdanja Nakladničke kuće „Meridijani“ po prigodnim blagdanskim cijenama.

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108). Za ulazak u prostor Knjižnice obavezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina.

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice