PREDSTAVLJANJE NOVE KNJIGE MAJE GJEREK

14. prosinca 2010.

Predstavljanje nove zbirke pjesama Maje Gjerek „Nebo“ održat će se u petak, 17. prosinca 2010. u 19 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, na Stručno-znanstvenom odjelu.

Zbirka pjesama „Nebo“ je 26. knjiga Maje Gjerek, profesionalne književnice iz Koprivnice, urednice u „Maloj knjižnici DHK“ i nagrađivane autorice brojnih naslova poezije i proze, od kojih je one za djecu napisala zajedno s majkom Anicom Gjerek.

Zbirka pjesama „Nebo“ sadrži pedesetak pjesama objavljenih u književnim časopisima, od kojih su pjesme „Ljubavna čežnja“ i „Tako počinje ljubav“ nagrađene kao najbolje ljubavne pjesme, prva nagradom „Zvonimir Golub“ 2008. godine, a druga na međunarodnim pjesničkim susretima u Varni, u Bugarskoj, iste godine.

Zbirku pjesama „Nebo“ predstavit će književnica Ružica Cindori, tajnica Društva hrvatskih književnika u Zagrebu, i profesionalni književnik Božidar Prosenjak, a poeziju će čitati profesionalni umjetnik Dubravko Sidor.

Knjigu „Nebo“ objavio je „Podravsko-prigorski ogranak DHK“ u Koprivnici, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Neke od pjesama iz ove zbirke već su uvrštene u više recentnih antologija.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice