Predstavljanje nove knjige Darka Pere Pernjaka „American Bob“

11. rujna 2017.

U srijedu, 13.9.2017. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica koprivnički pisac Darko Pero Pernjak predstavit će svoj novi roman „American Bob“ zajedno s Mihaelom Cik. Polaznici koprivničkog Ludens teatra Mihovil Maloča i Petra Lozo čitat će odabrane ulomke iz romana.

Bob je prosječan Amerikanac koji nastoji ništa ne raditi i živjeti što duže pod majčinim okriljem. Kad se konačno ohrabri, oženi i odseli od kuće, žena ga napušta nakon čega shvaća kako nešto mora učiniti sa sobom. Napušta svoje idealno stanje, a to su sjedenje u fotelji ispred televizije i jedenje keksa s mlijekom, odlazi na Aljasku tražiti zlato, gdje se upoznaje s ljudima s televizije koji prihvaćaju njegovu ideju za reality televizijsku seriju „Bob rušitelj“. Tom serijom Bob postaje slavan i bogat, misli da mora nekako pomoći društvenoj zajednici pa se miješa u aktualna svjetska događanja. Susreće sa s premijerom Turske, Grčke, Japana s kojima snima Specijale, a u stilu teorija urote on je čovjek koji iza scene vuče konce.

Može se zaključiti kako se ovim romanom Pernjak značajno odmaknuo od svojeg dosadašnjeg diskursa što je svojevrsno iznenađenje. Prevladavajuće podravske motive zamijenio je vrlo zanimljivim globalnim putovanjem. Svojevrsna je inovacija njegov interaktivni karakter, a intermedijalnost je prožeta referencijama na digitalno doba. Ovakvo osvježenje i novi smjer u Pernjakovom stvaralaštvu već samo po sebi predstavlja poziv na čitanje „American Boba“.

Radujemo se Vašem dolasku.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice