Predstavljanje koprivničke kulturne baštine u digitalnom i tiskanom obliku

30. studenoga 2011.

U četvrtak, 8.12.2011. u 19.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel na drugom katu) koprivničkoj javnosti bit će predstavljeni rezultati triju projekata vezanih uz koprivničku kulturnu baštinu u digitalnom i tiskanom obliku pod nazivom događanja „Tri programa u jednoj večeri“.

U prvom dijelu večeri bit će predstavljena dva nova projekta digitalizacije, odnosno korištenja najsuvremenije informacijsko-komunikacijske tehnologije kako bi se omogućio najširi pristup koprivničkoj kulturnoj baštini putem interneta u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta u svijetu. Radi se o nastavku projekta digitalizacije “Glasa Podravine”, koprivničkog najdugovječnijeg glasila, i to za godišta 2009.-2011. te predstavljanju portala „Koprivnička kulturna baština” koji okuplja tri baštinske ustanove oko projekta digitalizacije koprivničke kulturne baštine. U predstavljanju će sudjelovati Dijana Sabolović-Krajina, ravnateljice Knjižnice „Fran Galović“ Koprivnica i koordinatorica ovih projekata, Damir Hrelja, ravnatelj Državnog arhiva u Varaždinu, Željko Krušelj, direktor „Glasa Podravine“ i Kristijan Crnković, direktor ArhivPRO d.o.o. u Koprivnici, poduzeća koje djeluje u Koprivnici, a prednjači u digitalizaciji kulturno-baštinske građe u Hrvatskoj.

U drugom dijelu večeri bit će predstavljen Zapisnik poglavarstva grada Koprivnice, 2. knjiga (1703.-1707.) u nakladi Državnog arhiva u Varaždinu. O knjizi će govoriti Ivana Posedi iz Državnog arhiva u Varaždinu – Sabirni centar Koprivnica , koja je i uredila knjigu za tisak te Dražen Ernečić iz Muzeja grada Koprivnice.

Ovim projektima zajednička je mogućnost njihovog umreženog pretraživanja putem interneta te činjenica da Koprivnica u hrvatskim razmjerima i nadalje prednjači u digitalizaciji svoje kulturne baštine. Sve projekte financijski podupire Grad Koprivnica.

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu na upoznavanje s ovim izuzetno važnim doprinosima u promociji koprivničke kulturne baštine te da se svojim komentarima aktivno uključe u kreiranje budućih planova na ovom području.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice