Predstavljanje Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica na Svjetskom kongresu knjižničara i informacijskih stručnjaka u SAD-u

10. kolovoza 2016.

Inovativna praksa i rezultati znanstvenog istraživanja o djelovanju Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i ove će godine, po deseti puta, biti predstavljeni na Svjetskom kongresu knjižničara i informacijskih stručnjaka, koji će se održati u SAD-u. Dijana Sabolović-Krajina, ravnateljica knjižnice, održat će tri izlaganja – prvo, o nakladničkoj djelatnosti malih knjižnica, konkretno u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu na satelitskoj konferenciji Knjižnice kao nakladnici: izgradnja globalne zajednice, koja će se održati  na Sveučilištu Michigen u Ann Arboru od 10. do 12. kolovoza 2016. Potom će održati dva izlaganja na Svjetskom kongresu i 82. godišnjoj konferenciji Međunarodnog saveza knjižničarskih društava i ustanova (IFLA), koji će se održati u  Columbusu, glavnom gradu američke države Ohio od 13. do 19. kolovoza 2016. Jedno izlaganje bit će o suradničkim projektima i programima koprivničke knjižnice kao čimbenicima veće kvalitete života u lokalnoj zajednici, a drugo o suradničkim projektima i programima koprivničke knjižnice u širenju javnog pristupa zdravstvenim informacijama. 

Tema ovogodišnjeg Svjetskog kongresa knjižničara i informacijskih stručnjaka je Povezivanje. Suradnja. Zajednica, a sudjeluje preko 4000 sudionka iz brojnih zemalja svijeta i sa svih kontinenata.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice