Predstavljanje knjige / Zoran Ferić “Putujuće kazalište”

5. srpnja 2021.
Zoran Ferić
Zoran Ferić

U ponedjeljak 12. 7. 2021. u 19 sati u dvorištu knjižnice i kina koprivničkoj će publici svoj najnoviji roman predstaviti Zoran Ferić. S autorom će razgovarati doc. dr. sc. Mario Kolar.

Ferićev najnoviji roman „Putujuće kazalište“ obimna je i kompleksna obiteljska saga u kojoj je kroz prošlost autorove obitelji ispričana i povijest dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj i Europi. A tu obitelj nisu obilježili samo ratovi, nacionalna i ideološka mržnja nego i nekoliko potresnih ljubavnih priča od kojih svaka, neovisno o vremenu u kojemu se odvija, nosi vlastitu tragičnost i ljepotu. Roman obuhvaća sva tri rata koji su se u tom čudnom i krvavom stoljeću vodili na našim prostorima, ali i mnoge druge prijelomne događaje koji su presudno utjecali na život njegovih junaka.

Zoran Ferić rođen je 1961. u Zagrebu. Diplomirao je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a danas radi kao profesor hrvatskog jezika i književnosti u gimnaziji u Zagrebu. Od 2018. predsjednik je Hrvatskog društva pisaca. Uz opsežne romane piše i kratke priče, kolumne, ali i tekstove za djecu. Djela su mu prevedena na nekoliko stranih jezika, a dobitnik je i brojnih nagrada za svoj književni rad.

U slučaju lošeg vremena, književni će susret biti održan u Stručno-znanstvenom odjelu uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Ulaz je slobodan, a za prisustvovanje nije potrebna prethodna prijava.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice