Predstavljanje knjige / Zdenka Čavić „Most preko želja“

31. svibnja 2023.
Zdenka Čavić

U srijedu 7. 6. 2023. u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svoju će najnoviju knjigu „Most preko želja“ predstaviti Zdenka Čavić.

U knjizi „Most preko želja“ kroz četrdeset tri eseja Zdenka piše o emocijama i osjećajima što gospodare našim um-duh-tijelo sustavom mijenjajući nam život bili mi toga svjesni ili ne. Od prvog pod nazivom „Potraga za smislom“, do zadnjeg „Tko smo mi zapravo“, propitkuje stanje svijesti, ponire u one dijelove nas samih koje do sad nismo poznavali, ili im nismo posvećivali dovoljno pažnje kroz čudesno putovanje, otvarajući put istini o prirodi života i postojanja.

Oni su abeceda suvremenog čovjeka koja ga opismenjuje u novom dobu, ali pri tom ukazuju i na zamke, da umjesto puta k sebi čovjek zaluta u tehnokraciju i transhumanizam, koji nam sve više odriče pravo na individualnost i vlastito mišljenje obećavajući nam raj na zemlji, a u stvarnosti nam time oduzima pravo na vlastitu ljudskost, s ciljem da se promijeni ljudska ranjivost i krhkost koristeći biotehnologiju kao oružje protiv čovjeka.

Kao što kaže Marina Kljajo Radić, recenzentica Zdenkine knjige: „Ovom je knjigom eseja književnica Zdenka Čavić obogatila noviju hrvatsku književnost gradeći most prema literaturi modernoga doba; sugestivno i apologetski promišljajući kako spasiti čovjeka od „čovjeka“, nesebično je darovala sebe čitateljima u iskustvenome, emocionalnome, humanističkome diskursu kao most preko kojega je i sama prešla, a njezino je djelo most iscjeljujućih riječi kojim će mnogi doći na put Spasenja.”

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice